10:43 11.10.2016

Україна у вересні встановила місячний рекорд з експорту цукру за останні 5 років

1 хв читати
Україна у вересні встановила місячний рекорд з експорту цукру за останні 5 років

Українські цукровиробники у вересні 2016 року експортували 39,9 тис. тонн цукру - це найвищий місячний показник за останні п'ять років.

Згідно з повідомленням асоціації "Укрцукор" у вівторок, серед країн імпортерів - Шрі-Ланка (11,52 тис. тонн), на другому місці Грузія (6,43 тис. тонн), трійку лідерів закриває Азербайджан (4,62 тис. тонн).

Значний обсяг "солодкого продукту" відвантажили до М'янми (4,24 тис. тонн), Таджикистану (2,28 тис. тонн).

"Останнім часом географія експорту зазнала значних змін, тому серед країн-імпортерів українського цукру, окрім звичних для нас країн СНД, з'явилися більш екзотичні Шрі-Ланка і М'янма", - процитовано в повідомленні слова керівника аналітичного відділу асоціації "Укрцукор" Руслана Бутила.

За її словами, вітчизняні виробники продовжують нарощувати виробництво цукру I категорії, що має великий попит на зовнішніх ринках.

Як повідомлялося з посиланням на дані "Укрцукор", Україна за 2015/2016 маркетинговий рік (МР, вересень-серпень) експортувала 113 тис. тонн, що на 3% більше, ніж роком раніше.

За прогнозами асоціації, українські компанії до кінця календарного року експортують 250 тис. тонн білого цукру

Асоціація також зверталася до Міністерства аграрної політики і продовольства з пропозицією про необхідність збільшення тарифної квоти для поставок цукру до Європейського Союзу в 15 разів - до 300 тис. тонн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА