18:12 11.10.2016

Яценюк знову прийде до Генпрокуратури на допит у справі злочинів проти активістів Євромайдану

2 хв читати
Яценюк знову прийде до Генпрокуратури на допит у справі злочинів проти активістів Євромайдану

Лідер партії "Народний фронт", екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в четвер, 13 жовтня, знову прибуде до Генеральної прокуратури України на допит у справі злочинів проти активістів Євромайдану у період січня-лютого 2014 року.

"Справу ведуть багато слідчих. Я особисто був допитаний двома молодими, але дуже професійними слідчими. Я упевнений, що якщо такі люди розслідуватимуть цю справу, що її не лише буде передано до суду, а ще й отримає обвинувальний вирок проти колишнього режиму", - сказав А.Яценюк журналістам у вівторок після допиту в Генпрокуратурі, куди він прийшов з власної ініціативи.

Екс-прем'єр повідомив, що ця слідча група сконцентрована на подіях із січня по лютий 2014 року, але "для того, щоб обговорити ці події, необхідно було повернутися до того, що передувало цим подіям". "Захоплення влади Януковичем (колишнім президентом України Віктором Януковичем - ІФ) через рішення Конституційного Суду, "харківські угоди", де Янукович отримав фактично так звану знижку від Російської Федерації, а реально подарував до 2042 року Крим для російської військової Чорноморської бази, далі прийняття Януковичем низки рішень, зокрема й скасування руху України в НАТО, тобто йдеться про причини масових протестів. Причина була в тому, що Янукович відмовився від європейського курсу, що Янукович продав Україну Росії", - розповів А.Яценюк.

Водночас він зазначив, що В.Янукович був лише маріонеткою, а частина плану, зокрема й щодо розгону Євромайдану, здійснювалася за сприяння і підтримки Росії та російських спецслужб.

А.Яценюк сказав, що безпосередньо до трагічних подій на майдані Незалежності в 2014 році на допиті черга не дійшла, тому розмову зі слідчими Генпрокуратури буде продовжено наступного разу.

На уточнювальне запитання, коли саме відбудеться зустріч, А.Яценюк відповів: "У четвер. Щоб не відтягувати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА