16:05 12.10.2016

З початку АТО в Донецькій області безвісти зниклими залишаються понад тисячу людей

2 хв читати
З початку АТО в Донецькій області безвісти зниклими залишаються понад тисячу людей

З початку проведення антитерористичної операції на території Донецької області безвісти зникли 2727 людей, доля ж 1053 з них на сьогодні невідома, повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області в середу.

"Залишаються непізнаними понад 270 тіл. Поліція Донецької області проводить слідчі дії за кожною справою, кожним зверненням громадян, щоб сім'ї цих зниклих людей знали, що сталося з їхніми близькими. У процесі пошуку перед поліцейськими постають серйозні проблеми, що ускладнюють роботу", - зазначається в інформації, оприлюдненій на сайті обласної міліції.

Глава поліції Донеччини В'ячеслав Аброськін зазначив, що питання щодо розшуку осіб, зниклих в результаті бойових дій, постало досить гостро, особливо після подій 2014 року, коли підрозділи правоохоронців втратили своє керівництво, а слідчо-оперативна група іноді не виїжджала на місце при виявленні тел.

Він виокремив основні причини, які сьогодні значно уповільнюють процес пошуку зниклих. "У нас немає можливості проводити розшукові заходи на тій стороні, тому ми не можемо отримати додаткової інформацію, що надасть нам можливість встановити місцезнаходження тієї чи іншої людини. Друга причина - ми маємо певну кількість невстановлених трупів та встановити не можемо, тому що також не можемо брати зразки у близьких родичів зниклих безвісти. Інша причина, яка не дозволяє нам працювати швидко, - відсутність свого криміналістичного центру. Ми користуємося послугами дослідних установ Запорізької, Харківської областей, до цього - Київської. Ці центри не справляються з такою кількістю зниклих. І це впливає на нашу роботу", - зазначив керівник поліції Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА