16:20 12.10.2016

"Укрзалізниця" в день аукціону скасувала торги на закупівлю 2 міжрегіональних поїздів

2 хв читати
"Укрзалізниця" в день аукціону скасувала торги на закупівлю 2 міжрегіональних поїздів

ПАТ "Укрзалізниця" скасувала торги із закупівлі двох п'ятивагонних міжрегіональних швидкісних поїздів з очікуваною вартістю закупівлі 330 млн грн на підставі "неможливості усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства.

Згідно з інформацією на порталі електронних закупівель ProZorro, відповідне оголошення з'явилося за кілька хвилин до планованого 12 жовтня аукціону.

Тендерні пропозиції на поставку поїздів подали дві компанії - ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Полтавська обл.) і ЗАТ "Харківський вагонобудівний завод", проте рішення про кваліфікацію пропозицій так і не було прийнято до сьогоднішнього дня, коли обидві пропозиції, згідно з оголошенням, відхилені.

Як повідомлялося, торги на закупівлю двох міжрегіональних швидкісних поїздів були оголошені "Укрзалізницею" 5 серпня, пропозиції приймалися до 6 вересня.

Потяги повинні були бути поставлені на адресу ст. Дарниця Південно-Західної залізниці до кінця поточного року.

Згідно з умовами, поїзди повинні бути поставлені до кінця поточного року. Вони повинні мати швидкість 160 км/год на ділянках залізниць з змінним струмом напругою 25 кВ з частотою 50 Гц і постійним струмом напругою 3 кВ.

У складі поїзда повинен бути один вагон з відкритим салоном першого класу (бізнес-клас), три вагони з відкритим салоном другого класу, в тому числі один - з міні-буфетом, і один вагон другого класу з можливістю перевезення двох пасажирів в інвалідних колясках.

Загальна кількість пасажирських місць в поїзді - 400, зокрема 128 місць першого класу, 270 - другого.

Термін служби вагонів - 50 років.

Крюківський вагонзавод просив замовника збільшити термін поставки поїздів, проте "Укрзалізниця" відмовила збільшити термін.

Раніше, наприкінці березня, "Укрзалізниця" вже оголошувала тендер на закупівлю таких поїздів на 330 млн грн, передбачених її фінансовим планом, однак після кількох переносів термінів проведення 26 червня скасувала його "в зв'язку з відсутністю подальшої потреби у закупівлі".

Це викликало здивування виробника швидкісних поїздів "Тарпан" - КВБЗ, який звернувся за роз'ясненнями до міністра інфраструктури Володимира Омеляну.

В середині липня за результатами проведених тендерів "Укрзалізниця" уклала договори з КВБЗ про придбання 21 пасажирського вагона на 303,4 млн грн (зокрема 13 вагонів-трансформерів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА