16:45 12.10.2016

НБУ погодив власникам групи "Альфа" придбання Укрсоцбанку

3 хв читати
НБУ погодив власникам групи "Альфа" придбання Укрсоцбанку

Національний банк України (НБУ) погодив власникам ABH Holding SA (Люксембург) Михайлу Фрідману, Герману Гану, Петру Авену та Олексію Кузьмичову опосередковане придбання значної участі в Укрсоцбанку (Київ), повідомляється на веб-сайті регулятора.

Відповідне рішення комітету НБУ з питань нагляду і регулювання діяльності банків і оверсайту платіжних систем від 7 жовтня було схвалено правлінням Нацбанку 11 жовтня 2016 року.

Як наголошується в повідомленні, акціонери ABH Holdings опосередковано володіють акціями "Альфа-банку" (Київ) через ABH Ukraine Limited, до погодження участі в Укрсоцбанку підтвердили свої наміри щодо виконання покладених на обидва банки зобов'язань, затверджених у програмах реструктуризації в рамках діагностики банківської системи.

"НБУ підтримує першу за останні роки велику угоду в сфері M&A в банківському секторі... Сподіваємося, що об'єднання компетенцій двох міжнародних фінансових груп сприятиме розвитку ринку банківських послуг в Україні", - прокоментувала голова Нацбанку Валерія Гонтарева, слова якої цитує прес-служба.

НБУ наголосив, що при розгляді пакетів документів на погодження угоди він оцінював заявників щодо їхньої здатності забезпечити належний розвиток і виконання нормативів "Альфа-Банком" і Укрсоцбанком одночасно.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України (АМКУ) 9 вересня дозволив холдинговій компанії Альфа-Груп ABH Holdings S. A. (ABHH), що опосередковано володіє Альфа-Банком, придбати 100% акцій Укрсоцбанку.

Згідно з оцінкою відомства, сукупна частка учасників концентрації за підсумками 2014-2015 рр. та першого кварталу 2016 становила 7% від загального розміру активів банківської системи України, а на кожному з сегментів ринку банківських послуг вона була нижчою за 24%.

За оцінкою НБУ, проведеною в рамках розслідування АМКУ справи про відповідну концентрацію, сукупні активи Укрсоцбанку і Альфа-Банку формують четверту позицію серед усіх банків країни.

Як повідомлялося, у січні 2016 року ABH Holdings S. A. (ABHH) та UniCredit Group ("UCG") оголосили про підписання угоди про передання 99,8% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Закриття угоди планувалося в 2016 році після отримання необхідних погоджень.

"Альфа-Банк" (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) засновано в 1993 році. В ABH Holding входять також Альфа-Банки в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N. V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі та у Великобританії.

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман – 36,47% і народжений у Києві Герман Ган - 23,27%, що є наразі громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичов - 18,12%, Петро Авен - 13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі - громадяни РФ, які проживають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,3%.

Укрсоцбанк заснований в 1990 році. За даними Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, компанія UniCredit S. p.A. (Італія) станом на 11 жовтня збільшила участь у статутному капіталі дочірнього Укрсоцбанку (Київ) до 99,9101% з 31,3664%. При цьому UniCredit Bank Austria AG збільшив участь у статутному капіталі банку до 0,0031% з 68,5468%.

Згідно з повідомленням Укрсоцбанку, планова зміна структури його акціонерного капіталу відбулося у зв'язку з передачею управління банківським бізнесом групи UniCredit в регіоні Центральної і Східної Європи від UniCredit Bank Austria AG до UniCredit S. p.A..

За даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 за розміром активів Укрсоцбанк посідав 6-е місце (51,23 млрд грн), Альфа-Банк - 9-е місце (41,43 млрд грн) серед 108 фінустанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА