17:13 12.10.2016

Гройсман сподівається на завершення будівництва мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі

2 хв читати
Гройсман сподівається на завершення будівництва мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав будівництво мостових переходів через Дніпро, що є наймасштабнішим довгобудом країни за останні роки через проблеми з фінансуванням.

В. Гройсман під час візиту зазначив, що за умови співфінансування будівництва мостів у Запоріжжі державою, областю і містом мости можна побудувати за три роки.

"Після того, як депутати Запоріжжя порушили питання про необхідність завершення будівництва мостів через Дніпро в Запоріжжі, уряд виділив понад 200 млн грн. З іншого боку - у вас у Запоріжжі три роки як нерозмитнені металеві конструкції для мосту. Вчора на засіданні уряду ми прийняли рішення про розмитнення цих конструкцій, з цим рішенням я сьогодні приїхав у Запоріжжя", - сказав прем'єр.

Він також повідомив, що уряд може визначити цей проект мостів пріоритетним і надавати державну підтримку в сумі 500 млн грн на рік.

"Безумовно, хотілося б, щоб ця добра традиція обласної влади міста надавати підтримку із фінансування залишалася. Я думаю, що за три роки технологічно, технічно та фінансово цей проект можна завершити", - зазначив В. Гройсман.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, мостові переходи через Дніпро – це стратегічний об'єкт не лише для міста, але і для країни, оскільки через них здійснюється перевезення товарів, людей, військової техніки. За його словами, для міста зараз це дійсно проблема, тому в поточному році прийнято безпрецедентне рішення - з державного бюджету виділено понад 200 млн грн, з обласного – 40 млн грн, з міського – 20 млн грн.

Мер наголосив, що будівництво "зрушило з метрової точки", вказавши на пріоритетність фінансування будівництва мостів у наступному році. За його словами, на 2017 рік на будівництво необхідно не менше мільярда грн.

"Ось тоді це питання буде вирішено. А кожна зупинка у будівництві мостів робить проект дорожчим", - зазначив В. Буряк.

Будівництво мостових переходів через Дніпро почалося в 2004 році. Згодом об'єкт було фактично заморожено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА