14:11 13.10.2016

Від отруєння сурогатним алкоголем померли 55 людей

1 хв читати
Від отруєння сурогатним алкоголем померли 55 людей

У смт Високий Харківської області зареєстровано новий випадок отруєння сурогатним алкоголем, повідомляє офіційний сайт Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби).

"Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю у Харківській області становить 89, із них померли - 41. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області метиловий спирт виявлено у 30 померлих", - йдеться в повідомленні.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби в Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано.

Станом на 9:00 четверга в країні зареєстровано 133 випадки отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них завершились летально - 55.

Як повідомлялося, 22 вересня внаслідок отруєння неякісним алкоголем померли шість жителів Вовчанського району Харківської області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей) КК України.

Досудове розслідування за зазначеними фактами здійснює слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС України в Харківській області.

Хід досудового розслідування контролює прокуратура Харківської області.

У справі було затримано вісьмох підозрюваних (ймовірного організатора виробництв сурогатного алкоголю та його спільників, посередника між виробниками сурогату та реалізаторами неякісного спиртного населенню, а також господарів магазинів, де торгували сурогатом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ПАРЄ визнала намір РФ знищувати українську культурну спадщину та ідентичність - профільний комітет ВР

ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у легалізації коштів у справі про рекордний хабар ексголові ДФС Насірову

Угоду Україна-ЄС з безпеки буде підписано на саміті Євросоюзу - високопоставлений європейський дипломат

ВАКС узяв мера Мукачева Балогу під варту з заставою 30 млн грн

Військові РФ вивозять обладнання із ЗАЕС за допомогою її фіктивного керівництва – ЦНС

Rozetka закриє свій найбільший магазин у Києві - ЗМІ

Зеленський привітав Берсе з обранням генсеком Ради Європи

До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

Обсяг обмежень е/е у четвер другий день поспіль буде найбільшим із 17:00 до 23:00 - "Укренерго"

Графіки відключень е/е в четвер також діятимуть усю добу – "ДТЕК"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА