16:18 13.10.2016

Уряд з метою запобігання новим отруєнням швидко поверне мінімальні ціни на алкоголь

2 хв читати
Уряд з метою запобігання новим отруєнням швидко поверне мінімальні ціни на алкоголь

Уряд знову встановить мінімальні ціни на алкоголь, скасування яких було головною причиною зростання контрафакту і численних випадків отруєнь сурогатом, повідомляє Асоціація легальних виробників алкоголю за підсумками зустрічі з першим віце-прем'єром - главою Мінекономрозвитку Степаном Кубівим.

"Під час зустрічі 11 жовтня було досягнуто домовленості про негайне прийняття мінімальних роздрібних цін на алкоголь. С.Кубів пообіцяв, що це питання буде вирішене протягом десяти днів", - йдеться в релізі асоціації в четвер.

На її думку, конструктивна позиція глави МЕРТ дозволить ефективно боротися з тіньовим ринком алкоголю і, як наслідок, суттєво знизить кількість отруєнь сурогатом.

Перший заступник глави МЕРТ Юлія Ковалів зазначила, що виробників неякісного алкоголю чекають численні перевірки НАБУ, СБУ і прокуратури, зазначається в повідомленні.

В асоціації уточнили, що на зустрічі з С.Кубівим також були присутні представники Люботинського заводу "Продтовари", за позовом якого 30 червня Вищий адміністративний суд України скасував встановлені Кабміном мінімальні роздрібні ціни (МРЦ) на алкоголь.

Як повідомлялося, уряд востаннє підвищив МРЦ на окремі види алкогольної продукції в червні 2015 року. До скасування судом постанови МРЦ на 0,5-літрової пляшки горілки становила 54,9 грн, на вина в скляній тарі (обсяг 0,7 л) або іншій тарі (1 л) - 27 грн, на вина ігристі і шампанське в скляній тарі (0,75 л), а також на деякі вина (0,7 л) - 49,9 грн, на пляшку коньяку (бренді) 3 зірки об'ємом 0,5 л - 84 грн, 5 зірок - 94 грн.

Мінфін і Мінекономрозвитку влітку цього року пропонували підвищити МРЦ до 68,1 грн за пляшку 0,5 л, на вино - до 33 грн за пляшку 0,7 л, на вермути в пляшці 1 літр -до 39 грн, на шампанське за пляшку 0,7 л -до 69,9 грн.

Таке підвищення підтримувала профільна асоціація "Укргорілка", аргументуючи його необхідність зростанням ставок акцизного податку, цін на енергоносії, спирт, заробітної плати, інфляційних процесів та інших складових алкогольної продукції.

За словами В.Остапюка, після рішення суду в роздрібних торгових мережах може збільшитися кількість контрафактної продукції, тоді як наразі вона практично зведена до нуля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пішов із життя перший віцепрезидент Світового конгресу українців Романів

ПАРЄ визнала намір РФ знищувати українську культурну спадщину та ідентичність - профільний комітет ВР

ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у легалізації коштів у справі про рекордний хабар ексголові ДФС Насірову

Угоду Україна-ЄС з безпеки буде підписано на саміті Євросоюзу - високопоставлений європейський дипломат

ВАКС узяв мера Мукачева Балогу під варту з заставою 30 млн грн

Військові РФ вивозять обладнання із ЗАЕС за допомогою її фіктивного керівництва – ЦНС

Rozetka закриє свій найбільший магазин у Києві - ЗМІ

Зеленський привітав Берсе з обранням генсеком Ради Європи

До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

Обсяг обмежень е/е у четвер другий день поспіль буде найбільшим із 17:00 до 23:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА