11:54 17.10.2016

Кількість жертв від отруєння сурогатним алкоголем збільшилася до 58 осіб

2 хв читати
Кількість жертв від отруєння сурогатним алкоголем збільшилася до 58 осіб

В Україні станом на понеділок зареєстровано 135 випадків отруєння фальсифікованим алкоголем, із них 58 - з летальним результатом, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

Відповідно до прес-релізу Держпродспоживслужби в понеділок, у Харківській області 14 жовтня померло троє людей.

Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю в Харківській області становить 91 осіб, з них померло 44 жителя області. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області метиловий спирт виявлено у 30 померлих.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби в Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (загальна кількість випадків отруєнь у цих галузях становить - 44, з них завершилися летально - 14).

Згідно з повідомленням Держпродспоживслужби в Миколаївській області, за результатами судмедекспертизи у п'яти померлих виявлено в крові метанол, в Житомирській - в одного померлого.

Як повідомлялося, 22 вересня в результаті отруєння неякісним алкоголем померли 6 мешканців Вовчанського району Харківської області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей) КК України.

Досудове розслідування по вказаних фактах проводить слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС України в Харківській області.

Перебіг досудового розслідування контролює прокуратура Харківської області.

У справі були затримані вісім підозрюваних (передбачуваний організатор виробництва сурогатного алкоголю і його спільники, посередник між виробниками сурогату та реалізаторами неякісного спиртного населенню, а також господарі магазинів, де торгували сурогатом).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА