16:26 17.10.2016

Суд заарештував головбуха "Укрспирту"

2 хв читати
Суд заарештував головбуха "Укрспирту"

Шевченківський районний суд Києва своєю постановою від 15 жовтня обрав головному бухгалтеру ДП "Укрспирт" (у 2012-2014 роках) запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і визначив заставу як альтернативу утримання під вартою в розмірі 3 тис. мінімальних заробітних плат, що становить 4,1 млн грн, повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що чиновник, працюючи головним бухгалтером ДП "Укрспирт", за попередньою змовою з іншими посадовими особами, розтратив кошти державного підприємства на загальну суму понад 750 млн грн та за попередньою змовою групою осіб ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження до державного бюджету коштів у розмірі понад 175 млн грн", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому Генпрокуратурою України в понеділок.

Підозрюваний переховувався від органів досудового розслідування, у зв'язку з чим перебував у розшуку, а 14 жовтня був затриманий і доправлений до суду для розгляду клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу.

У відомстві нагадали, що Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою головного бухгалтера ДП "Укрспирт" у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України, досудове розслідування за яким проводить Головне слідче управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України.

Як повідомлялося, 16 жовтня, генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання головного бухгалтера (у 2012-2014 роках) держпідприємства "Укрспирт" Романа Бабія, якого підозрюють у розкраданні державних коштів.

"У результаті роботи ДФС і ГПУ затримано головного бухгалтера ДП "Укрспирт" Волощука Р. Я. (період 2012-2014 років), підозрюваного у розкраданні державних грошей. Волощук за попередньою змовою з керівником "Укрспирту" Хартом перерахував грошові кошти в сумі 750 млн грн на рахунки фіктивних підприємств, що не здійснювали постачання продукції", - написав генпрокурор на сторінці у Facebook у суботу.

Крім того, затриманий підозрюється в ухиленні від сплати податків шляхом безпідставного формування податкового кредиту від ТОВ "Атлас груп", що має ознаки фіктивності, на суму 175 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА