17:29 17.10.2016

Суд відсторонив від виконання обов'язків секретаря Бучанської міськради

2 хв читати
Суд відсторонив від виконання обов'язків секретаря Бучанської міськради

Печерський районний суд м. Києва відсторонив від виконання своїх службових обов'язків секретаря Бучанської міської ради Василя Олексюка, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем під час передачі у власність фізичним та юридичним особам земель лісового фонду.

"15.10.2016 Печерським районним судом м. Києва секретаря Бучанської міської ради відсторонено від виконання своїх службових обов'язків", - повідомляє в понеділок прес-служб Генпрокуратури України.

У відомстві також нагадали, що 13 жовтня 2016 року за клопотанням прокуратури Печерський райсуд м. Києва обрав меру м. Буча (Київська області) Анатолію Федоруку та секретарю Бучанської міськради Василю Олексюку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною покидати місце проживання з 22:00 до 7:00 із застосуванням електронного засобу контролю (так званого браслета).

"На підозрюваних судом покладено додаткові обов'язки, а саме: прибувати за кожною вимогою до суду, прокурора та до слідчого, не відлучатися із населеного пункту, в якому вони проживають, повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування з визначеними слідчим суддею особами, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в липні 2016 року генеральний прокурор України Ю.Луценко повідомив, що мерів Бучі та Ірпеня - Анатолія Федорука та Володимира Карплюка - підозрюють у незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років.

"Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за 31 адресою, в тому числі і за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва", - написав тоді Ю.Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігорю Калєтніку дісталося 14 га лісових угідь.

11 жовтня Генпрокуратура повідомила про підозру меру Бучі Київської області А.Федоруку та секретарю Бучанської міської ради за обвинуваченням у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду. Обом фігурантам повідомлено про підозру в здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА