12:08 18.10.2016

У Харківській області за добу зафіксовано 5 смертельних випадків отруєння сурогатним алкоголем

2 хв читати
У Харківській області за добу зафіксовано 5 смертельних випадків отруєння сурогатним алкоголем

У Харківській області за минулу добу зафіксовано 5 випадків отруєння сурогатним алкоголем, які завершилися летальним результатом, повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"Загальна кількість отруєнь сурогатами алкоголю по Харківській області - 96, з них померли - 49. За даними судово-медичної експертизи в Харківській області метиловий спирт виявлений у 37 померлих", - наголошується в повідомленні.

За оперативним повідомленням ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, станом на 14:00 понеділка у Вільнянську ЦРЛ госпіталізована ще одна людина. У стаціонарі перебуває 18 потерпілих від отруєнь.

"У всіх випадках відібрані біологічні рідини для дослідження в лабораторії судово-медичної експертизи м.Запоріжжя, дослідження тривають. Дослідження на метиловий і інші спирти - негативні", - наголошується в повідомленні.

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Житомирській та Миколаївській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано (отруїлося 26 осіб, померло - 14).

Як повідомлялося, 22 вересня в результаті отруєння неякісним алкоголем померли 6 мешканців Вовчанського району Харківської області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей) КК України.

Досудове розслідування по вказаних фактах проводить слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФСУ в Харківській області.

Перебіг досудового розслідування контролює прокуратура Харківської області.

У справі були затримані 8 підозрюваних (можливий організатор виробництва сурогатного алкоголю і його спільники, посередник між виробниками сурогату та реалізаторами неякісного спиртного населенню, а також господарі магазинів, де торгували сурогатом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА