12:16 18.10.2016

Порошенко підписав закон, що розширює видатки держбюджету на 2016 рік без збільшення дефіциту

3 хв читати
Порошенко підписав закон, що розширює видатки держбюджету на 2016 рік без збільшення дефіциту

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до держбюджету України на 2016 р., якими розширюються видатки, серед іншого, на оборону та безпеку на 7,1 млрд грн, але без збільшення дефіциту державного бюджету.

"18.10.2016 повернуто з підписом від президента", - йдеться в інформації про стан проходження закону "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2016 рік" на сайті Верховної Ради України.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада України внесла зміни до закону "Про державний бюджет на 2016 рік". За відповідний закон №5217 в цілому проголосували 265 народних депутатів.

Відповідний урядовий законопроект був зареєстрований у парламенті 3 жовтня. Згідно з пояснювальною запискою до нього, зокрема, додаткові видатки передбачені для Міноборони в сумі 3,8 млрд грн, Національної поліції – 2,005 млрд грн (з урахуванням перерозподілу в системі органів МВС), Адміністрації Держприкордонслужби – 963,5 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – 50 млн грн, Головного управління розвідки Міноборони – 175 млн грн, Служби безпеки – 128,5 млн грн, Управління держохорони – 51 млн грн, Держспецтрансслужби – 5,4 млн грн.

Крім того, закон збільшує видатки на оплату праці працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій і закордонних дипломатичних установ України на 1,5 млрд грн.

Також збільшуються видатки Мінрегіону із бюджетної програми державного фонду регіонального розвитку на суму 950 млн грн.

Для фінансового збалансування вугільної галузі та недопущення соціальних вибухів серед шахтарів збільшуються видатки на 420,0 млн грн, а ще додатково направляються 90 млн грн на забезпечення Мін'юстом невідкладного фінансування витрат, пов'язаних з представництвом інтересів України в закордонних юрисдикційних органах.

Законом також пропонується виділити 50 млн грн на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів державної форми власності і 35 млн грн на закупівлю систем імплантаційного слухопротезування для забезпечення лікування дітей-інвалідів з незворотними порушеннями слуху в Інституті отоларингології ім. проф. Коломійченка Національної академії медичних наук України.

Крім того, передбачається субвенція з держбюджету місту Умань в сумі 15 млн грн на виконання заходів із підготовки до святкування 400-річчя заснування Умані, а для забезпечення підготовки та участі українських спортсменів у спортивних заходах видатки збільшуються на 8 млн грн.

Передбачене збільшення витрат буде забезпечено за рахунок збільшення дохідної частини загального фонду держбюджету на 1,16 млрд грн шляхом перенесення доходів загального фонду місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень.

Крім того, джерелом збільшення видатків передбачено економію бюджетних коштів з виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії (6,1 млрд грн), обслуговування державного боргу (2,4 млрд грн) і скорочення інших першочергових видатків інших головних розпорядників коштів переважно капітального характеру (0,4 млрд грн).

Згідно із законом, загальні видатки держбюджету запропоновано збільшити на 0,3%, до 676,51 млрд грн, а доходи – на 0,2%, до 603,03 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА