14:10 18.10.2016

КМДА розпорядилася побудувати тролейбусну лінію від аеропорту "Київ" до станції метро "Теремки"

2 хв читати
КМДА розпорядилася побудувати тролейбусну лінію від аеропорту "Київ" до станції метро "Теремки"

Київська влада вирішила побудувати тролейбусну лінію від Міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни) до станції метро "Теремки" Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА), замовником зазначених робіт визначено КП "Київпастранс".

"Будівництво тролейбусної лінії надасть можливість забезпечити зручний і швидкий доступ до місць роботи, сфери обслуговування, культурних і освітніх установ близько 6 тис. пасажирів на годину", - наголошується в повідомленні.

На маршруті заплановано облаштування таких зупиночних комплексів: "Станція міської електрички "Київ-Волинський", "Селище Жуляни", "Ринок "Столичний", "Житловий масив "Теремки-2", "Торговий центр "Республіка", "Автовокзал "Теремки".

КП "Київпастранс" має визначити в установленому порядку генеральну проектну та підрядну будівельні організації для виконання робіт, розробити проектну документацію, провести її експертизу та затвердити.

Крім того, комунальному підприємству доручено розробити, погодити з ГУ Національної поліції в Києві та подати на затвердження до Департаменту транспортної інфраструктури схему організації дорожнього руху на період будівництва тролейбусної лінії.

Фінансування робіт здійснюватиметься у відповідності з показниками, передбаченими бюджетом на 2016-2017 рр ..

Як раніше повідомлялося, київська влада вивчає питання підключення міжнародного аеропорту "Київ" до мережі міської електрички.

"На наступний рік у нас є концепція міської електрички: буде сполучення з аеропортом "Жуляни", там буде пересадочний вузол, і ще є кілька напрацювань аеропорту щодо подальшого розвитку підприємства. Ми зацікавлені в тому, щоб створити сучасний хаб для авіаперевезень на прикладі міста Києва", - повідомляв голова департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

На запитання про можливість збільшення маршрутів комунального транспорту до аеропорту, С. Майзель відповідав, що вже сформовано концепцію розвитку громадського транспорту, а саме сполучення тролейбусних маршрутів від аеропорту "Жуляни".

"На наступний рік плануватиметься будівництво, в цьому році вже затверджено проект", - зазначав він.

Раніше повідомлялося з посиланням на заступника голови КМДА Олександра Спасибка, про плани завершення будівництва нової під'їзної дороги до аеропорту "Київ" (Жуляни) в 2017 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

Росіяни обстріляли десять громад у прикордонні Сумської області

2 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА