12:44 19.10.2016

Балчун підтримує ініціативу "Опоблоку" про створення ТСК з перевірки її роботи

2 хв читати
Балчун підтримує ініціативу "Опоблоку" про створення ТСК з перевірки її роботи

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун підтримав ініціативу парламентської фракції "Опозиційний блок" щодо створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з перевірки роботи "Укрзалізниці", про яку 18 жовтня повідомив співголова фракції Олександр Вілкул.

"Обома руками "за" ініціативу депутата Вілкула. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради - додатковий публічний інструмент з'ясування причин, що призвели до сьогоднішньої ситуації в "Укрзалізниці", - написав В.Балчун на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, багато проблемних питань компанії справді давно чекають свого ефективного розслідування.

"І тут не повинно бути терміну давності. Нехай комісія працює ґрунтовно і масштабно. Депутати, як зараз генеральний прокурор Юрій Луценко, повинні, зокрема, шукати відповіді на запитання: яким чином тисячі вагонів "Укрзалізниці" свого часу передавались приватним компаніям? Які дивіденди отримувала натомість компанія? Як залізниця славилась будівництвом інфраструктурних об'єктів на кшталт автостради Київ-Одеса, канал Дунай-Чорне море, президентських резиденцій і не розвивала власну інфраструктуру, вагонний парк, тягу? Через що сьогодні захлинаються перевезення тих же металургів?", - написав голова "Укрзалізниці".

Він зазначив, що методи парламентського контролю тут можуть тільки вітатись, і депутати зможуть спокійно розібратися, яким чином багато років працював квотний принцип призначення керівника "Укрзалізниці", які політичні сили мали з цього дивіденди, які схеми виникали та що втрачали компанія і держава.

"Лише одні багаторічні закупівлі солярки можуть стати предметом захоплюючого депутатського розслідування. Вже зараз готові передати до парламенту звіт про стан, в якому ми застали компанію, зі спаленим резервом палива, з непроведеними тендерами, з невиправдано скороченим фінансуванням відновлення рухомого складу", - написав В.Балчун.

Він також зазначив, що, можливо, у ТСК будуть запитання до тенісного корту, побудованого біля "моста Кірпи" (Дарницький залізнично-автомобільний мостовий перехід - ІФ).

Як повідомлялося з посиланням на О.Вілкула, фракція "Опозиційний блок" запропонувала створити зазначену ТСК.

"Ми ініціюємо в парламенті створення тимчасової слідчої комісії щодо перевірки та оцінки ситуації, що склалася на "Укрзалізниці". Можливо, необхідно буде ставити питання про заміну керівництва підприємства", - заявляв О.Вілкул.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА