14:18 19.10.2016

Україна та ЄС мають намір незабаром запустити проект зі спільного зниження цін на роумінг

2 хв читати
Україна та ЄС мають намір незабаром запустити проект зі спільного зниження цін на роумінг

Проект зменшення плати за роумінг між Україною та Євросоюзом шляхом запровадження спільного цифрового простору має запрацювати між сторонами найближчим часом, повідомив перший віце-прем'єр - глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Це той приклад, коли успішні проекти з цифровізації дають відчутний позитивний результат для громадян, які можуть дійсно відчути практичну користь та реальну економію", - наводить прес-служба МЕРТ виступ С.Кубіва під час засідання ініціативи ЄС "Цифрове співтовариство" в Брюсселі.

За її інформацією, в заході взяли участь єврокомісари з питань цифрової економіки та цифрової спільноти Гюнтер Еттінгер та з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнес Ган.

Г.Еттінгер відзначив важливість цього проекту, наголосивши, що ця ініціатива вже успішно працює в країнах ЄС, де дала дуже добрі результати. "Ми успішно втілили проект зменшення вартості послуг мобільного зв'язку таким чином, що вартість у роумінгу майже "як вдома", - зазначив єврокомісар.

У МЕРТ наголосили, що сторони також домовилися провести низку спільних заходів, спрямованих на залучення інвестицій у розвиток цифрової інфраструктури, що дасть змогу прискорити реалізацію проекту цифрової спільноти та євроінтеграції України в єдиний цифровий простір з ЄС.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Г.Еттінгер у липні домовилися про створення робочої групи з розроблення плану дій щодо приєднання України до цифрової спільноти ЄС.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) у серпні запровадила регулювання ставки міжнародного трафіка для українських операторів на рівні 10 євроцентів/хв. Голова НКРЗІ Олександр Животовський зазначив, що на момент запровадження регулювання ставки були на рівні близько 20 євроцентів/хв. залежно від оператора та країни-партнера за собівартості цієї послуги на рівні 2-3 євроцентів/хв. Це рішення набуде чинності з 1 січня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА