11:28 20.10.2016

Підозрюваний у зловживанні владою екс-міністр Єжель і його захисник ухиляються від ознайомлення з матеріалами справи

2 хв читати
Підозрюваний у зловживанні владою екс-міністр Єжель і його захисник ухиляються від ознайомлення з матеріалами справи

Печерський районний суд Києва встановив термін, протягом якого колишній міністр оборони України Михайло Єжель, підозрюваний у зловживанні владою, а також його захисники мають ознайомитися з матеріалами досудового розслідування.

"18.10.2016 за результатами розгляду слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва відповідного клопотання сторони обвинувачення стороні захисту встановлено строк, протягом якого необхідно ознайомитися з матеріалами досудового розслідування", - зазначено в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України в четвер.

У Генпрокуратурі повідомили, що сторона звинувачення у відповідності з вимогами ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України від 26 вересня 2016 відкрила стороні захисту матеріали досудового розслідування для ознайомлення. "Зараз підозрюваний М. Єжель і його захисник ухиляються від ознайомлення з матеріалами досудового розслідування", - зазначено в повідомленні.

Таким чином, після завершення строку, встановленого судом для ознайомлення з матеріалами справи, кримінальне провадження разом з обвинувальним актом буде направлено до суду.

Як повідомлялося, 27 вересня Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра оборони України М. Єжеля, підозрюваного у зловживанні владою і службовим становищем (2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

М. Єжель підозрюється в тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб протягом 2011-2012 рр. видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні в наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Зазначеними діями завдано матеріальної шкоди державі на загальну суму близько 43 млн грн.

М. Єжель оголошений у державний розшук. Вжито заходи щодо його оголошенням у міжнародний розшук. Суд надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. 22 серпня Печерський райсуд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА