11:52 20.10.2016

Із модулем на Марсі щось сталося вже після розкриття парашутів

2 хв читати

Позаштатна ситуація з модулем Schiaparelli ("Скіапареллі") місії "ЕкзоМарс 2016" відбулася після розкриття парашутів, повідомив керівник місії "ЕкзоМарс 2016" Андреа Аккамаццо.

"У нас є підтвердження, що модуль увійшов в атмосферу планети, його парашут розкрився, але нам поки що невідомо, що сталося в останні секунди перед його посадкою", - повідомив Андреа Аккамаццо.

За його словами, дані з датчиків, встановлених на "Скіапареллі", були отримані, й ця інформація наразі обробляється, результати будуть отримані протягом найближчих кількох днів.

Раніше Європейське космічне агентство (ЄКА) повідомило, що від модуля Schiaparelli, що приземлився на Марсі, надходить сигнал, але відсутні дані телеметрії.

До цього ЄКА повідомило про приземлення десантного модуля Schiaparelli російсько-європейської місії "ЕкзоМарс 2016" на поверхню Червоної планети.

Модуль увійшов в атмосферу Марса на висоті близько 122,5 км зі швидкістю близько 21 000 км/год. Парашут розкрився на висоті близько 11 км на швидкості близько 1650 км/год.

Керівник відділу наземних наукових комплексів Інституту космічних досліджень РАН Володимир Назаров підтвердив посадку модуля на Марс і зазначив, що його стан поки що визначити не вдалося.

Пізніше "Роскосмос" повідомив, що акумулятори модуля "Скіапареллі" будуть підтримувати його роботу від трьох до десяти днів, протягом цього терміну зберігаються шанси встановити зв'язок з модулем.

"Акумулятори мають підтримувати його роботу від трьох до десяти днів, протягом яких з'явиться можливість встановити зв'язок із посадковим модулем", - зазначили в корпорації.

Джерело в ракетно-космічній галузі повідомило "Інтерфаксу", що відсутність телеметрії може свідчити про пошкодження апарата. "Відсутність телеметрії може бути наслідком пошкодження передавального пристрою модуля", - сказало джерело.

Він припускає, що "з іншого боку, обробка телеметрії може забрати якийсь час через природну затримку в передачі сигналу".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА