16:15 20.10.2016

Влада Києва може відхилити петиції про створення зоополіції та заборону будівництва на ст. м. "Героїв Дніпра" через фальсифікації під час голосування

2 хв читати
Влада Києва може відхилити петиції про створення зоополіції та заборону будівництва на ст. м. "Героїв Дніпра" через фальсифікації під час голосування

Київська влада наразі не відхилила дві електронні петиції, які набрали необхідну кількість голосів (від 10 тис. кожна), але може це зробити з огляду на ознаки введення голосів механічним способом без участі громадян.

Як повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації, йдеться про петицію (№4226) про створення зоополіції та про петицію (№4179) щодо неможливості будівництва на станції метро "Героїв Дніпра".

За інформацією керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, під час перевірки петиції про створення зоополіції виявлено 106 фактів (212 голосів) подвійного голосування (голосування одним громадянином двічі за петицію, в цьому разі збігаються дані про IP-адреси, прізвища, імена, по батькові та адреси електронної пошти), шість фактів (18 голосів) потрійного голосування й один факт (4 голоси) голосування громадянином чотири рази. Крім того, із 23 IP-адрес встановлено факти голосування від 28 до 6 разів, ще з 14 IP-адрес голосували 5 разів, а з 24 - 4 рази. Загалом 625 голосів (6,16%) викликають сумніви щодо їхньої достовірності. Виникають також запитання щодо графіка підписання цієї петиції, в якому видно два алогічні піки голосування в 800 і майже 1600 голосів на день.

Що стосується петиції про неможливість будівництва на станції метро "Героїв Дніпра", то під час її перевірки встановлено 149 фактів (298 голосів) подвійного голосування (голосування одним громадянином двічі за петицію, в цьому разі збігаються дані про IP-адреси, прізвища, імена, по батькові та адреси електронної пошти), 6 фактів (18 голосів) потрійного голосування. З 50 IP-адрес голосували від 61 до 6 разів, із 32 - 5 разів (160 голосів), з 59 - 4 рази (236 голосів) відповідно. Загалом 1198 голосів (11,59%) викликають сумнів щодо їхньої достовірності. Графік підписання цієї петиції також має алогічні піки голосування у 800 голосів на день.

КМДА направила звернення до прокуратури Києва щодо порушення кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого статтею 361 КК України у зв'язку з виявленням фактів можливого незаконного втручання в роботу системи подання електронних петицій, що призвело до спотворення інформації в цій системі.

"Місто буде вживати максимум можливих заходів, аби не допустити в подальшому подібні фальсифікації на догоду чиїмось корисливим або політичним інтересам. І якщо хтось цілеспрямовано намагається викривити думку киян – він має бути покараним", - наголосив В.Бондаренко, додавши, що інформацію про можливу фальсифікацію голосів буде враховано під час розгляду зазначених електронних петицій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА