13:17 22.10.2016

Літак "Белавіа" було повернуто до Києва на вимогу СБУ

2 хв читати
Літак "Белавіа" було повернуто до Києва на вимогу СБУ

Літак авіакомпанії "Белавіа", що виконував рейс за маршрутом Київ (Жуляни) – Мінськ, повернувся в аеропорт вильоту на вимогу Служби безпеки України, повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в підрозділі Держпідприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) Украероцентр.

Там уточнили, що в Украерорух надійшла інформація від СБУ про необхідність повернути літак авіакомпанії "Белавіа" на аеродром вильоту і цю вимогу було виконано. Цю інформацію також підтвердили у прес-службі Міністерства інфраструктури України. За докладним коментарем про причини повернення літака у вищезазначених органах рекомендували звернутися в СБУ.

Як повідомлялося, літак авіакомпанії "Белавіа" повернули в аеропорт "Жуляни" (Київ) під загрозою підняти винищувачі, повідомили в прес-службі компанії.

В авіакомпанії розповіли, що згідно з розкладом о 15:25 літак вилетів з аеропорту "Жуляни" в Мінськ.

О 15:36 за 50 км до входу в повітряний простір Республіки Білорусь командиру повітряного судна надійшла вказівка від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ", що входить до державного підприємства обслуговування повітряного руху "Украерорух", про негайне повернення в аеропорт вильоту без пояснення причин. Також було заявлено, що в разі невиконання команди в повітря будуть підняті винищувачі.

Командир повітряного судна виконав вказівку і о 15:37 розпочав зниження. О 15:55 літак авіакомпанії "Белавіа" приземлився в міжнародному аеропорту "Жуляни".

Як зазначається, після посадки з борту повітряного судна правоохоронні органи України зняли одного пасажира, який є громадянином Вірменії.

Після дозаправки о 16:37 рейс В2-840 вилетів у Мінськ і благополучно приземлився в Національному аеропорту "Мінськ" о 17:33 за місцевим часом.

Щодо знятого з рейсу пасажира, то його, як повідомили в авіакомпанії, правоохоронні органи України відпустили, він вилетів о 19:00 рейсом B2-830 авіакомпанії "Белавіа" в Мінськ.

"Белавіа" має намір вимагати з ДП "Украерорух" відшкодування витрат, пов'язаних із поверненням літака в міжнародний аеропорт "Жуляни", - заявляють в авіакомпанії.

Керівництво авіакомпанії також вибачилося перед пасажирами за незручності.

СБУ поки що не коментувала інцидент.

Водночас голова правління Міжнародної громадської організація "Гражданский союз" Армен Мартиросян, що проживає в Москві, на своїй сторінці в «Фейсбуці» дав зрозуміти, що інцидент був пов'язаний з його особою. "Як і що було ... Що робитиму, розповім після консультацій з юристами", - написав він, виклавши скрін короткого повідомлення про події в Жулянах.

За інформацією ЗМІ, А.Мартиросян співпрацював з інтернет-виданням Україна.РУ, що входить до агентства "Россия Сегодня", публікував уривки з книги екс-глави МВС Віталія Захарченка про "кривавий Майдан" і в період Майдану звертався до екс-президента Віктора Януковича від імені організації "Гражданский союз" із закликами "приборкати "Свободу ", дії якої ведуть до" фашизації суспільства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА