12:50 23.10.2016

Суд звільнив від кримінальної відповідальності власника луганського підприємства

2 хв читати
Суд звільнив від кримінальної відповідальності власника луганського підприємства

Київський райсуд Харкова звільнив від кримінальної відповідальності власника підприємства у Луганську, який передав $8 тис. представникам незаконних збройних формувань т. зв. ЛНР.

"Закрити кримінальне провадження... за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 статті 258-5 (фінансування тероризму) КК України на підставі ч. 4 статті 258-5 КК України, звільнивши його від кримінальної відповідальності", - йдеться в рішенні судді Михайла Ляха, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Як зазначено в мотивувальній частині документа, досудовим розслідуванням було встановлено, що в лютому 2015 року обвинувачений дізнався, що на його підприємство в Луганську приходили озброєні люди в камуфляжі, які висунули вимогу дати їм $8 тис., погрожуючи закрити підприємство і вилучити будматеріали на потреби "ЛНР". Про це він дізнався від свого знайомого, жителя Луганська. У березні 2015 року обвинувачений за попередньою домовленістю з цим знайомим передав бойовикам необхідну суму через іншого жителя Луганська.

В ухвалі суду також зазначається, що обвинувачений повністю визнав свою провину, добровільно повідомив про всі обставини злочину і сприяв його розкриттю.

Відповідно до ч. 4 ст. 258-5 КК України, особа (за винятком організатора або керівника терористичної організації), звільняється від кримінальної відповідальності за фінансування тероризму, якщо вона добровільно до притягнення до кримінальної відповідальності, повідомила про це і сприяла припиненню або запобіганню злочину, який фінансувала, за умови, що в її діях немає складу іншого злочину.

У зв'язку з цим, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора і звільнити обвинуваченого від кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА