17:19 24.10.2016

Держкіно заборонило до показу і скасувало прокатні посвідчення 12 фільмам і серіалам за статтею про популяризацію держорганів країни-агресора

2 хв читати
Держкіно заборонило до показу і скасувало прокатні посвідчення 12 фільмам і серіалам за статтею про популяризацію держорганів країни-агресора

Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі державних посвідчень шести і скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними видані прокатні посвідчення ще шести фільмам і серіалам, як російського, так і українського виробництва, що не відповідають вимогам ст.15 -1 закону України "Про кінематографію", повідомляється в прес-релізі Держкіно, оприлюдненому в понеділок.

"На підставі висновків Експертної комісії з питань поширення і демонстрації фільмів Держкіно України ухвалило рішення відмовити в державній реєстрації і у видачі державного посвідчення на право поширення і демонстрації фільмів на х/ф "На краю безодні" реж. Савельєв В., 2016 р. (укр. виробництва) і х/ф "Одного разу в Ростові", реж. Худьяков До., 2012г. (рос. виробництва); т/с "Особиста справа" реж. Мельниченко В., 2005 р. (рос. виробництва); т/з "Втеча 2", реж. Нікіфоров В. (рос. виробництва), 2012 р. і т/с "Руді", реж. Владовський В., 2013 р. (рос. виробництва)"- зазначено в прес-релізі.

"Реагуючи на інформацію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а також на інформаційні запити і скарги громадян, за висновками Експертної комісії. Держкіно України анулювало державні посвідчення і скасувало державну реєстрацію на: х/ф "Пряники з картоплі", реж. Гиргель С., 2011 р., х/ф "Марна жертва", реж. Янощук В., 2012 р., "Любов Каті 1", реж. Гольдман Д., 2012 р., "Любов Каті 2", реж. Гольдман Д., 2012; х/ф "Любов без зайвих слів", реж. Шабанов Ф., 2013 і на т/с "Несподівана радість", реж. Касаткін А., 2012", - повідомили в Держкіно.

За ст. 15-1 закону "Про кінематографію", в Україні забороняється поширення і демонстрація фільмів, зроблених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ співробітників держави-агресора, співробітників радянських органів державної безпеки, які реабілітують або визнають правомірною окупацію території України, а також забороняється трансляція фільмів, зроблених фізичними і юридичними особами держави-агресора.

Крім того, забороняється трансляція фільмів, зроблених фізичними і юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора і їх окремих дій, зроблені або уперше продемонстровані після 1 січня 2014 року.

"Державне посвідчення на право поширення і демонстрації (таких - ІФ) фільмів не видається. Поширення і демонстрація (таких - ІФ) фільмів спричиняє накладення адміністративно-господарського штрафу у розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого поширення або демонстрації, здійснений уперше, і у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого поширення або демонстрації", - зазначено в тексті закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА