17:25 24.10.2016

Генпрокуратура закрила справу проти екс-нардепа Медяника

2 хв читати
Генпрокуратура закрила справу проти екс-нардепа Медяника

Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо народного депутата 7-го скликання Володимира Медяника, і він вийшов на свободу, повідомив його адвокат Олег Бабич.

"Генеральна прокуратура України прийняла рішення закрити кримінальне провадження щодо Медяника. Сьогодні Володимир Юрійович звільнений з-під варти, усі претензії до нього зняті", - розповів він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

О. Бабич повідомив, що В. Медяник покинув слідчий ізолятор СБУ.

Адвокат також заявив, що його клієнт доводитиме в судах "свою абсолютну непричетність з самого початку цього карного виробництва".

У свою чергу, як повідомила агентство "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, кримінальне провадження відносно В. Медяника закрите згідно п. 3 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України (недостатність доказів).

Як повідомлялося, ранком 7 серпня стало відомо про затримання у рамках справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова ще одного фігуранта - екс-нардепа В. Медяника. Йому було інкриміновано умисні дії з метою зміни меж території України порушуючи Конституцію, які привели до загибелі людей і інших тяжких наслідків за ч.3 ст.110 КК України; у здійсненні організаційного та іншого сприяння створенню і діяльності терористичної організації "ЛНР" за ч.1 ст.258-3 УК України.

8 серпня Печерський райсуд Києва обрав В. Медянику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб - до 4 жовтня. Рішенням суду альтернативна можливість внесення запоруки не була надана.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що В. Медяник займався посередницькою діяльністю між т. зв. "ЛНР" і українською стороною.

22 жовтня Ю.Луценко повідомив, що В. Медяник найближчим часом вийде з-під арешту, оскільки у прокуратури немає доказів його провини. "Якщо щодо пана Медяника немає достатньо доказів, то він не притягуватиметься до кримінальної відповідальності. Це моя упевненість в тому, що прокуратура може і повинна звільняти людей, якщо немає достатньо доказів. Я упевнений, що пан Медяник найближчим часом вийде з-під арешту, тому що у нас не зібрані докази його провини", - заявив Ю.Луценко журналістам в Національній академії прокуратури в суботу в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА