17:13 25.10.2016

Україна піднялася в рейтингу Doing Business із 83-ї до 80-ї позиції

2 хв читати
Україна піднялася в рейтингу Doing Business із 83-ї до 80-ї позиції

Президент України Петро Порошенко повідомив, що згідно з останніми даними Світового банку, Україна піднялася в рейтингу Doing Business із 83-ї до 80-ї позиції.

"Сьогодні ми отримали ці результати, які зараз будуть оприлюднені (Світовим банком - ІФ), і ми також можемо говорити про те, що перші результати вже на сьогодні потребують додаткового пояснення. Ще раз наголошую, що в 2011, 2012, 2013 роках Україна перебувала на 149-му, 152-му місці. На сьогодні позиція України буде 80-та", - сказав він на засіданні Нацради реформ у вівторок.

При цьому глава держави пояснив, що у сфері оподаткування Україна піднялася зі 107-го до 84-го місця, у сфері захисту інвесторів Україна піднялася на 18 сходинок, забезпечення виконання контрактів - на 18 сходинок. "Але загальне дворазове підвищення України - це оцінка тих зусиль, які ми спільно докладаємо для проведення реформ у нашій країні", - сказав він.

Президент поінформував, що за півтори години Світовий банк оприлюднить новий рейтинг Doing Business-2017.

Як повідомлялося, в рейтингу Doing Business-2016 Україна за рік піднялася з 87-го на 83-тє місце. За даними Світового банку, у сфері легкості початку ведення бізнесу Україна посідає 30-те місце зі 189. Країні вдалося скоротити час, необхідний для реєстрації платників податку на додану вартість, було також скасовано збір за реєстрацію бізнесу. Окрім того, Україна піднялася зі 185-го на 137-ме місце за показником доступності електроенергії: на сьогодні підключення бізнесу до електромереж займає 263 дні. Водночас країна опустилася з 43-ї на 98-му позицію за показником забезпечення виконання контрактів, а за показником отримання дозволу на будівництво - з 70-ї на 140-ву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА