17:20 25.10.2016

У слідства достатньо доказів незаконної вирубки лісу біля Бучі

2 хв читати
У слідства достатньо доказів незаконної вирубки лісу біля Бучі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що у слідства достатньо доказів незаконної вирубки та забудови лісу поблизу м. Буча Київської області.

На брифінгу у вівторок у Києві генпрокурор зазначив, що громадські активісти, які перебувають у суді на судових засіданнях та місцеві керівники, які їх підбурюють, "не повинні заважати швидкому встановленню рішення суду".

"Я вважаю, що у нас є всі докази того, що ліс незаконно вирубувався і забудовувався, і хочу нагадати, що є рішення Верховного Суду України, що стверджує, що це ліс, який не належить бучацькій громаді", - наголосив Ю. Луценко.

"Таким чином це порушення, вже встановлений Верховним судом факт незаконності і за це треба відповідати згідно з чинним законодавством. Як відповідати? За статтями, які інкримінуються бучанскому меру", - додав генпрокурор.

Він також повідомив, що слідчий пропонує відсторонити нинішнього мера від виконання своїх обов'язків.

"І ми просто хочемо почути від суду – так чи ні. І не треба грати на гармошці і влаштовувати гармидер під судом", - додав Ю. Луценко.

Як повідомлялося, в липні 2016 року генеральний прокурор України Ю. Луценко повідомив, що мерів Бучі та Ірпеня - Анатолія Федорука та Володимира Карплюка - підозрюють у незаконньому переданні земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років. "Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділів Генпрокуратури, СБУ та МВС провели обшуки за 31 адресою, зокрема і за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки свого оточення і потрібним людям з Києва", - повідомив він.

Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігоря Калетнику дісталися 14 га лісових угідь.

11 жовтня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру меру м. Буча Федоруку та секретарю Бучанської міськради Олексюку за звинуваченням у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель. Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

У вівторок, 25 жовтня, Печерський районний суд Києва розпочав розгляд клопотання слідчого Генеральної прокуратури про відсторонення Федорука з посади міського голови Бучі. Суддя прийняв матеріали сторони захисту і пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

У дворі суду на підтримку Федорука мітингують кілька десятків людей. Вони тримають у руках плакати з написами "Федорук - наш мер", "Громада Бучі за Федорука", "Ні знищенню місцевого самоврядування", періодично виступають активісти з мегафоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА