16:10 26.10.2016

Колектив "Запоріжжяобленерго" в п'ятницю розгляне питання проведення страйку через невиплати зарплат

2 хв читати
Колектив "Запоріжжяобленерго" в п'ятницю розгляне питання проведення страйку через невиплати зарплат

Колектив енергопостачальної компанії ВАТ "Запоріжжяобленерго" 28 жовтня проведе конференцію з питання проведення страйку через невиплати зарплат, заявив голова обласної профспілкової організації Незалежної галузевої профспілки енергетиків України (НПЕУ) "Запоріжжяобленерго" Микола Бакин на прес-конференції в агентстві " Інтерфакс-Україна "в середу.

"Ситуація дуже складна (...) Заробітна плата востаннє виплачувалась 5-6 вересня. Авансу у вересні не було, заробітної плати за вересень не було, авансу за жовтень - також. І перспективи не видно (...) Настрій такий, що людям досить тільки сказати: "Страйк", - сказав він.

За словами глави НПЕУ Валерія Погорілого, заборгованість із зарплати на підприємстві майже в 42 млн грн сформувалася через те, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), встановила алгоритм, згідно з яким всі кошти, що надійшли на рахунок компанії, одразу ж вилучаються на користь ДП "Енергоринок".

"Алгоритмом НКРЕКП зараз передбачено, що щодня з рахунку" Запоріжжяобленерго "має стягуватись на користь державного" Енергоринку "86 млн грн. Це при тому що в середньому на нього надходить тільки 29-30 млн грн. Тобто, НКРЕКП забирає всі кошти, в тому числі фонд заробітної плати, що є прямим порушенням закону ", - сказав він.

У свою чергу, і. о. генерального директора "Запоріжжяобленерго" Юрій Лісняк також заявив, що не розуміє логіку, чому НКРЕКП саме зараз встановила для компанії такий алгоритм розподілу коштів на спецрахунку.

"Ситуація з невиплатою зарплат склалася через упереджене і тенденційного ставлення з боку НКРЕКП ... Комісія висуває нам претензію, що компанія не виконує зобов'язання з погашення заборгованості перед" Енергоринком ". Але це не відповідає дійсності, оскільки за останні п'ять місяців "Запоріжжяобленерго" погасило заборгованість за січень 2016 року, погасило реструктуровану заборгованість минулих періодів у розмірі 203 млн грн, до того ж - погасило не реструктуризовану заборгованість 2015 року в розмірі 68 млн грн. Таким чином, за 10 місяців 2016 року розрахунки з "Енергоринком" становили 103,5%" , - підсумував він.

Як повідомлялося, раніше НКРЕКП звинуватило керівництво "Запоріжжяобленерго" в неналежній роботі зі стягнення боргів з промислових споживачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА