14:35 28.10.2016

Прокуратура підготувала документи для екстрадиції з Грузії підозрюваного в організації "тітушек" для розгону харківського Євромайдану

2 хв читати
Прокуратура підготувала документи для екстрадиції з Грузії підозрюваного в організації "тітушек" для розгону харківського Євромайдану

Харківська місцева прокуратура №5 підготувала пакет документів для екстрадиції харківського підприємця, активісти "Молодих регіонів" Романа Добрянського, якого підозрюють в організації збору і доставки "тітушек" для розгону Євромайдану біля Академії внутрішніх військ у Харкові 19 лютого 2014 р.

"Правоохоронні органи Республіки Грузія затримали 31-річного харків'янина, якому інкримінують організаціяю умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 171) і хуліганства (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 296 КК України). Зараз прокуратура вживає заходів для забезпечення екстрадиції підозрюваного в Україну та притягнення його до кримінальної відповідальності", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області в п'ятницю.

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 р. активісти Євромайдану і ультрас ФК "Металіст" намагалися блокувати академію внутрішніх військ у Харкові, щоб не допустити виїзду курсантів на Київ. Близько 17.00 годин міліція ("Беркут" і "Грифон") відтіснила протестувальників, а невідомі в жилетах і масках, озброєні бітами, спочатку розблокували ворота, а потім розігнали протестувальників. Під час розгону розбили голову оператора СТБ Олександру Бринзі. Крім того, розбили камеру знімальній групі СТБ і пошкодили знімальну техніку "Надзвичайних новин".

20 лютого в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що організатор збору і доставки "тітушек" до АВВ встановлений.

"Це Роман Добрянський (активіст "Молодих регіонів" - ІФ). Він оголошений в розшук... За нашими даними, зараз він перебуває на тимчасово окупованій території Криму, але сподіваємося, що нам вдасться його затримати, закінчити розслідування цієї справи і направити його до суду", - сказав Ю. Данильченко.

Р. Добрянському було заочно оголошено підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 171, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 296 КК України (організація перешкоджання здійсненню законній професійній діяльності журналістів). 17 лютого Р. Добрянський був оголошений в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА