15:57 28.10.2016

Roshen за 2014-2016 рр.. отримала і вивела в Україну $72,1 млн дивідендів від роботи Липецьких активів

2 хв читати
Roshen за 2014-2016 рр.. отримала і вивела в Україну $72,1 млн дивідендів від роботи Липецьких активів

Корпорація Roshen за 2014-2016 роки отримала і вивела в Україну $72,06 млн дивідендів від роботи Липецких активів, які вклала в благодійні проекти та розвиток виробництва.

За 2014-2016 рр Roshen направив 165,85 млн грн на будівництво Театру на Подолі (м. Київ), що відкриється навесні 2017 року, 54 млн грн – на проект допомоги національної дитячої спеціалізованої лікарні і поліклініки "Охматдит" у Києві, ще 30 млн грн буде направлено до літа 2017 р., 17,07 млн грн – на будівництво вольєрів у Черкаському зоопарку, проект буде завершений у листопаді 2016 р.

"Для нас дивно, що така велика фігура, як президент Російської Федерації, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку. Більше того, ми були кращої думки про його спецслужбих, оскільки вони мали повідомити йому, що Петро Олексійович не є її власником – він підписав договір про передання своєї частки у Roshen до незалежного трасту в січні цього року", - процитовано в повідомленні слова президента корпорації В'ячеслава Москалевського.

За його словами, заява президента Росії Володимира Путіна на засіданні клубу "Валдай" лише підтвердила факт про те, що з 2014 р. за всіма перевірками, кримінальними справами і арештом майна, через які Roshen не може продати фабрику, він простоює.

"Ось кому мають зателефонувати 1100 звільнених співробітників, громадян РФ, яких нам довелося скоротити через спад виробництва. Він тримає наші Липецькі активи в заручниках на своїй території, а ми виводимо всі дивіденди, отримані від них, і вкладаємо їх у благодійні проекти та виробництво в Україні. І вкладемо все, до останньої копійки. Це краще застосування, яке може бути", – повідомив В. Москалевський.

Щоквартальні звіти про кошти, вкладені у благодійні проекти, регулярно розміщуватимуться на сайті корпорації з листопада 2016 р.

Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, до складу якої входять Київська, Маріупольська (Донецька обл.), Кременчуцька (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", Литинський племзавод (обидва - Вінницька обл.), а також липецька фабрика "Рошен" (РФ), Клайпедська кондитерська фабрику (Литва) і фабрикау BonbonettiChoco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії він обіцяв продати "Рошен", найняв для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгруппу "Інвестиційний капітал України" (ICU). Однак через відсутність покупців 14 січня 2016 року був підписаний договір, за яким П. Порошенко передав свою частку в корпорації "Рошен" до незалежного "сліпого" трасту. Банк-управитель трасту має також довіреність на чотири роки на переговори про продаж активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА