20:08 01.11.2016

Прокуратура оголосила підозру начальнику управління житлового господарства Львівської міськради у справі Грибовицького звалища

2 хв читати

Прокуратура оголосила підозру начальнику управління житлового господарства Львівської міської ради Юрію Гольцю у справі про обвал на Грибовицькому звалищі, повідомила прес-служба міськради.

Як зазначено в повідомленні, обвинувачення стосовно Ю.Гольця стосуються питань діяльності департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради в частині контролю дій комунального підприємства "Збиранка" щодо складування відходів та обвалу на полігоні в Грибовичах.

Як повідомлялося, поліція закінчила розслідування кримінального провадження за фактом обвалення схилу на Львівському міському полігоні твердих побутових відходів у частині законності експлуатації звалища посадовими особами ЛКП "Збиранка".

У прокуратурі вважають, що складування відходів на звалищі здійснювалося без затвердженого проекту, а посадові особи комунального підприємства не застосовували належних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, а також для належного ущільнення і перешарування відходів ізолюючим матеріалом.

За даними прокуратури, ці порушення підтверджені висновками комплексної судової інженерно-еколого-геодезичної експертизи. Експерт також підтвердив, що порушення в роботі підозрюваних посадових осіб мають причинний зв'язок із зсувом відходів на полігоні.

Водночас правоохоронні органи продовжують досудове розслідування в частині правомірності дій посадових осіб відповідного департаменту Львівської міської ради, на яких покладалися обов'язки зі здійснення контролю за роботою ЛКП "Збиранка", а також посадових осіб органів Державної служби з надзвичайних ситуацій під час гасіння пожежі на Грибовицькому звалищі в травні поточного року.

Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 367 та ч. 2 ст. 272 КК України, тобто за фактом службової недбалості посадових осіб органів місцевого самоврядування та за фактом порушення правил техніки безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою.

Як повідомлялося, 29 травня під час гасіння пожежі на Львівському міському звалищі, яке обслуговує КП "Збиранка", стався зсув сміття, внаслідок якого зниклими оголошено чотирьох осіб - трьох пожежників та штатного еколога КП "Збиранка". Тіла трьох пожежників знайдено, тіло еколога так і не було знайдено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА