13:27 02.11.2016

Гройсман доручив Стецю усунути загрози для Суспільного телебачення

3 хв читати
Гройсман доручив Стецю усунути загрози для Суспільного телебачення

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру інформаційної політики Юрію Стецю усунути загрози появі в Україні суспільного мовлення, зокрема опрацювати це питання разом із парламентарями та внести уряду свої пропозиції.

"Сьогодні бачив звернення про те, що начебто виникає якась загроза створенню Суспільного телебачення. Як голова Верховної Ради України, так і присутні тут міністри, у минулому народні депутати, ми підтримували і підтримуємо (зараз - ІФ) створення Суспільного телебачення в Україні. І якщо є якісь загрози, ми маємо їх зараз виявити і знищити", - сказав В.Гройсман на засіданні уряду в середу.

Звертаючись до Ю.Стеця, він заявив, що в середу відбуватимуться засідання комітетів, зокрема й профільного. "Опрацюйте питання спільно з колегами - народними депутатами, внесіть пропозиції, що треба, щоб було схвалено урядом, якщо є таке рішення. Ми це із задоволенням зробимо", - сказав прем'єр.

"Хотів би наголосити, що ніхто не повинен ставити під сумнів необхідність створення і створення Суспільного телебачення в Україні", - резюмував В.Гройсман, зауваживши, що це є спільною позицією "всього уряду України".

Раніше у зв'язку із заявою Зураба Аласанії про відставку з посади генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ), журналісти, медіа-експерти та народні депутати звернулися до президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою не зривати реформи суспільного мовлення. "Ми вважаємо, що відсутність належної і своєчасної реакції на проблеми, які виникали і продовжують виникати в процесі реформування державних мовників у Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) можуть спричинити зрив реформи", - йдеться у зверненні, оприлюдненому на сайті "Громадського".

Автори звернення вимагають забезпечити повноцінне фінансування суспільного мовника в гарантованому законом обсязі і зазначають, що проведення пісенного конкурсу "Євробачення" не повинно фінансуватися за рахунок урізання коштів, передбачених для функціонування НСКУ. Від Кабміну вони вимагають змін до актів для завершення перетворення та подальшого функціонування НСКУ, а від парламентського комітету з питань свободи слова та інформполітики - розглянути ситуацію щодо проблем суспільного мовлення та забезпечити контроль щодо ухвалення статуту НСКУ.

Також автори звернення вимагають гарантувати незалежну редакційну політику, не допустити згортання співпраці з розслідувальними програмами, а також не розглядати заяви З.Аласанії про звільнення, попередньо не заслухавши його інформації щодо проблем впровадження реформи суспільного мовлення.

"Створення суспільного мовлення було однією з головних вимог громадянського суспільства під час Революції гідності та є ключовим пунктом міжнародних зобов'язань України. Закликаємо усі органи влади, так чи інакше причетні до створення суспільного мовлення довести реформу до кінця", - наполягають журналісти.

Як повідомлялося, З.Аласанія заявив, що написав заяву про звільнення з обійманої посади за власним бажанням через проблеми з бюджетом пісенного конкурсу "Євробачення-2017" та аналогічні труднощі з державним фінансуванням формованого в Україні на базі НТКУ Суспільного телебачення і значне психологічне навантаження з огляду на тиск із боку громадськості та політиків.

Він наголосив, що ніколи не уникав відповідальності та готовий відзвітувати і відповісти за кожен крок у розбудові Суспільного, "за кожну копійчину, витрачену на цьому безпрецедентному для країни (від того й повільному) шляху". Також менеджер додав, що за минулі два з половиною роки в НТКУ зроблено чимало.

Кабінет Міністрів України призначив З.Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України 26 березня 2014 р. Кандидатуру З.Аласанії запропонували представники медіаспільноти.

З.Аласанія - журналіст, засновник і директор інформаційного агентства "Медіапорт" (Харків).

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА