15:09 02.11.2016

"ArcelorMittal Кривий Ріг" сплатив за рішенням суду понад 72 млн грн за шкоду екології

2 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" сплатив за рішенням суду понад 72 млн грн за шкоду екології

Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" у виконання судових рішень сплатив понад 72 млн грн завданих державі збитків унаслідок порушення природоохоронного законодавства.

Як повідомляється в прес-релізі підприємства в середу, ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" виконало рішення Дніпропетровського апеляційного господарського суду про виплату 72 млн 699 тис. 119,52 грн у вигляді стягнення шкоди, завданої державі внаслідок порушень вимог природоохоронного законодавства.

"Рішення апеляційного суду набуло чинності, і сьогодні ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" добровільно сплатило зазначену судом суму, не чекаючи процедури примусового стягнення", - констатується в прес-релізі.

При цьому уточнюється, що сума стягнення, встановлена судом, буде розподілена таким чином: 21 млн 809 тис. 735,86 грн, що становить 30% грошових стягнень, - до спеціального фонду державного бюджету України, 14 млн 539 тис. 823,91 грн, що становить 20% грошових стягнень, - до спеціального фонду обласного бюджету Дніпропетровської облради, 36 млн 349 тис. 559,71 грн, що становить 50% грошових стягнень, - до спеціального фонду місцевого бюджету Криворізької міськради.

Фінансові кошти зараховані на рахунок, відкритий у головному управлінні Державного казначейства України в Дніпропетровській області.

"ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", як законослухняна компанія, виконало рішення суду. Компанія продовжує програму модернізації, направлену на зниження впливу виробничої діяльності підприємства на місто Кривий Ріг і Дніпропетровську область. Компанія ArcelorMittal, найбільший іноземний інвестор в Україні, закликає всі зацікавлені сторони до неупередженого ставлення до діяльності ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" і справедливої оцінки роботи всіх великих промислових підприємств Дніпропетровської області в усіх сферах діяльності", - закликають в компанії.

Як повідомлялося, Дніпропетровський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Держекоінспекції в Дніпропетровській області, відповідно до якої з ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" стягується понад 72 млн грн завданої шкоди.

Прокуратура встановила, що це промислове підприємство у порушення вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища без отримання відповідного дозволу здійснювало наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, завдавши державі шкоди на відповідну суму.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА