18:25 02.11.2016

Суд заборонив депутату Віннику виїжджати за кордон

2 хв читати
Суд заборонив депутату Віннику виїжджати за кордон

Апеляційний суд Києва 19 жовтня прийняв рішення обмежити народного депутата Івана Вінника (фракція "Блок Петра Порошенка") у праві виїзду за кордон у зв'язку з заборгованістю перед Альфа-Банком (Київ) та ПриватБанком (Дніпро) на суму 370,999 млн грн.

Згідно з рішенням суду, обмеження діятиме до моменту погашення нардепом заборгованості перед зазначеними банками.

Під час засідання суду представник Альфа-Банку повідомив, що І. Винник володіє 1\4 квартири, а також чотирма малими суднами, однак приховує наявність цього майна.

У свою чергу народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Винник у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив, що його не запросили до суду на розгляд відповідного клопотання, що є підставою для оскарження рішення суду про обмеження.

"Мене мали були запросити на процес. Підстав застосовувати такі заходи примусового стягнення немає. "Альфа-банк" стягує частину моєї заробітної плати, деякі активи, які були в моїй власності, також були передані банку на реалізацію", - сказав він.

І. Вінник розповів, що після реєстрації юрособи "Завод будівельних матеріалів №1" він вклав у створення підприємства частину своїх грошей (30% від вартості) і відкрив кредитну лінію в "Альфа-банку" на 70% кошторису.

Загальна вартість проекту, за його словами, становила близько 320 млн грн.

"Коли підприємство запрацювало, в 2012 році його інвестиційна вартість була вищою, ніж залишок за кредитом. Я як юридична особа – був директором, фінансовим поручителем – виплачував відсотки", - сказав нардеп.

За його словами, конкурент шахрайським шляхом усунули його від керівництва підприємством, нове керівництво припинило виплачувати відсотки за кредитом, створило ситуацію дефолту.

"Зараз підприємство працює, воно приносить прибуток, що акумулюється десь, а заборгованість за кредитом стягують з мене", - розповів І. Вінник.

Він наголосив, що на сьогоднішній день до цього підприємства не має жодного відношення. "Я намагаюся через позови повернути контроль над цією власністю або, принаймні, вийти в якийсь статус-кво...скасувати якісь персональні зобов'язання", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА