12:18 03.11.2016

Москаль просить Гройсмана обговорити з прем'єром Угорщини можливість відкриття додаткового КПП у Закарпатській області

1 хв читати
Москаль просить Гройсмана обговорити з прем'єром Угорщини можливість відкриття додаткового КПП у Закарпатській області

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль просить прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана під час зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини розглянути питання про відкриття додаткового пункту пропуску в Закарпатській області.

"Відкриття нового КПП не вимагає великих фінансових витрат. 5-кілометровий відтинок дороги, що веде до майбутнього КПП, ми можемо відремонтувати за кошти місцевих бюджетів. Однак принципове рішення про відкриття нового пункту пропуску можна прийняти лише на міжурядовому рівні. Тому я направив листа прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману з проханням внести це питання до порядку денного майбутньої зустрічі прем'єр-міністрів двох країн", - цитує Г Москаля його прес-служба на персональному сайті в четвер.

Голова Закарпатської ОДА нагадав, що ще 28 березня 2013 року в Будапешті прем'єр-міністри України та Угорщини підписали декларацію намірів щодо комплексного розвитку автодорожніх пунктів перетину державного кордону між двома країнами. Декларація передбачала, зокрема, відкриття до 31 грудня 2014 році пункту пропуску Велика Паладь (Виноградівський район, Закарпатська область, Україна) – Нодьгодовш (Угорщина).

Візит українського прем'єра В. Гройсмана до Будапешта запланований на 24-25 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА