16:39 03.11.2016

Проект постанови ВР для введення санкцій проти політиків і бізнесменів України та РФ спричинить заборону газети "Вести" в Україні

2 хв читати
Проект постанови ВР для введення санкцій проти політиків і бізнесменів України та РФ спричинить заборону газети "Вести" в Україні

Рекомендація Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони підтримати спрямований на введення персональних санкцій щодо деяких українських і російських політиків та бізнесменів проект постанови (№5274) спричинить введення санкцій проти видавця газети "Вести", що призведе до заборони друкованого видання в країні.

Заборона газети виникає з підтриманого в середу на засіданні комітету проекту постанови з ініціативою до парламенту внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції щодо застосування персональних санкцій за створення загроз національним інтересам, нацбезпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяння терористичній діяльності та порушенню прав людини, створення перешкод для сталого економічного розвитку України.

Загалом проектом постанови пропонується накласти санкції на 12 юридичних і 15 фізичних осіб, зокрема документ містить норму, що рекомендує накласти санкції на видавця газети "Вести" Медіа Холдинг Вести ЛТД (Кіпр). Парламентарі пропонують серед інших заходів "блокування активів - тимчасове обмеження права користуватися і розпоряджатися належним майном" та "анулювання ліцензій".

Як повідомлялося, на засіданні 2 листопада в Києві комітет рекомендував парламентарям підтримати проект постанови №5274, а також затвердили доповнення до нього зі списком осіб, стосовно яких вводяться санкції: це російські політики і бізнесмени Олександр Бабаков, Олександр Катунін, Віктор Нусенкіс, Костянтин Малофєєв, Олег Дерипаска, Аркадій Ротенберг, Ігор Кесаєв, Семен Могилевич, Франц Клінцевич.

Крім того, в списку зазначені українські бізнесмени і політики Дмитро Фірташ, Костянтин Григоришин, Юрій Іванющенко, Олександр Клименко, Віктор Медведчук, Рамзан Цицулаєв.

Автори постанови пропонують застосувати до зазначених осіб такі обмежувальні заходи, як блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, а також інші санкції, згідно з відповідним законом.

Водночас цим проектом постанови резидентам іноземних держав пропонується відмовляти у візах, скасувати вже надані візи й застосувати інші форми заборони в'їзду на територію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА