16:59 03.11.2016

Порошенко підписав два закони про благодійні телекомунікаційні повідомлення

2 хв читати
Порошенко підписав два закони про благодійні телекомунікаційні повідомлення

Президент України Петро Порошенко затвердив два закони про благодійні телекомунікаційні повідомлення, ухвалені Верховною Радою України 6 жовтня цього року, повідомляється на офіційному сайті глави держави в четвер.

Закон №1664-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень" вводить поняття "благодійне телекомунікаційне повідомлення" та збір благодійних пожертв операторами телекомунікацій серед абонентів за наявності згоди оператора та укладення ним договору з обраною неприбутковою організацією.

Законом передбачено зміни до законів "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про телекомунікації", "Про благодійну діяльність та благодійні організації".

Закон №1665-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень" спрямований на створення сприятливих умов із розвитку благодійності шляхом надсилання телекомунікаційних повідомлень, що забезпечить перерахування на благодійність усієї заявленої абонентом суми.

Законом звільняються від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операції в частині телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі (доповнення новим пунктом ст. 197 Податкового кодексу України), а операторам телекомунікацій надається право зменшувати податкові зобов'язання на суму ПДВ, нараховану на частину суми передоплати за телекомунікаційні послуги, перераховану в якості благодійної пожертви за дорученням абонента (доповнення п. 192.2 ст. 192 Податкового кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА