17:39 03.11.2016

ФГВФО з 4 листопада по 15 грудня проведе наступний етап виплат вкладникам банку "Михайлівський"

2 хв читати
ФГВФО з 4 листопада по 15 грудня проведе наступний етап виплат вкладникам банку "Михайлівський"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 4 листопада по 15 грудня проведе виплати вкладникам банку "Михайлівський", повідомляється на веб-сайті фонду.

Виплати відбудуться через установи банків-агентів Альфа-Банку, Банку Кредит Дніпро, Кредобанку, ПУМБ, Правекс-Банку, ТАСкомбанку залежно від місця реєстрації проживання вкладників за паспортом, зазначеним у договорі.

Як повідомлялося, ФГВФО доповнив реєстр вкладників неплатоспроможного банку "Михайлівський" інформацією про 10,626 тис. осіб, збільшивши загальну суму виплат на 100 млн грн - до 1,327 млрд грн.

Нацбанк України визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 року він присвоїв фінустанові статус проблемної у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Окрім цього, власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук повідомив про продаж 19 травня своєї контролюючої 92,501-відсоткової частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банка "Михайлівський", групі інвесторів - фізичних осіб, жодна з яких не отримав більше ніж 10%.

Ця інформація була відображена в держреєстрі, проте нині бенефіціаром банку в ньому знову числиться В.Поліщук.

Нацбанк зміну власника не визнав, зазначивши, що не погоджував цієї операції та не отримував від нових акціонерів документи на спільне придбання істотної участі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА