12:26 06.11.2016

Справу так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів повернули до НАБУ на доопрацювання

2 хв читати
Справу так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів повернули до НАБУ на доопрацювання

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повернула на доопрацювання до Національного антикорупційного бюро України підозри у справі так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Учора у нас була нарада з антикорупційними прокурорами, і ми підготували низку підозр і передали на погодження. Учора їх було повернено прокурорами із вказівкою щодо проведення окремих слідчих дій. Ми плануємо ці вказівки дуже швидко виконати й направити ці підозри до прокуратури для остаточного погодження", - сказав О.Ситник журналістам у Києві в суботу.

Він зазначив, що справа про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів перетинається зі справою, яку розслідує начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк щодо узурпації влади.

Як повідомлялося, 29 вересня 2016 року А.Аваков передав до НАБУ кілька оригінальних аркушів так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів.

30 вересня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що НАБУ має намір допитати міністра внутрішніх справ України як свідка так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів. "Мені не подобаються дозовані викиди інформації. Таке враження, що ми знову перетворюємо провадження на серіали... Цього не потрібно і не можна робити... Тобто в потрібний час, у потрібний момент через чотири місяці з'являються нові і нові сторінки (щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів - ІФ), що може свідчити, що хтось комусь дозовано видає", - сказав керівник САП Н.Холодницький в ефірі одного з телеканалів.

Наприкінці травня було оприлюднено інформацію колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Віктора Трепака, який стверджував, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів деяким колишнім і нинішнім високопоставленим чиновникам. За його словами, йдеться про так звану чорну бухгалтерію Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

НАБУ розпочало розслідування на підставі заяви В.Трепака за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

З цих документів випливає, що Партія регіонів фінансувала інші політичні сили, зокрема представлені у Верховній Раді VIII скликання, заявив тоді генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА