12:57 07.11.2016

Міжнародні навчання "Кленова арка – 2016" стартували на Львівщині

2 хв читати
Міжнародні навчання "Кленова арка – 2016" стартували на Львівщині

У понеділок, 7 листопада, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон, Львівська обл.) понад двісті українських, польських, литовських і канадських військовослужбовців взяли участь у церемонії відкриття багатонаціональних командно-штабних навчань "Кленова арка – 2016", повідомляє прес-служба Міноборони України.

В оприлюдненому в понеділок повідомленні зазначено, що Збройні сили України на навчаннях представляють воїни 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ВДВ Сухопутний віск ЗСУ. За словами керівника навчань з української сторони підполковника Ігоря Скибюка, переважна більшість військовослужбовців-десантників мають досвід участі в бойових діях в районі АТО.

"Багатонаціональні навчання "Кленова арка-2016" сприяють поглибленню співпраці та зміцненню відносин у військовій сфері між Україною, Польщею та Литвою. Українські військовослужбовці отримали цінний досвід бойових дій і готові поділитися ним з нашими військовими партнерами. Впевнений, що спільні зусилля будуть ефективними і успішними", - зазначив В. Скибюк.

До маневрів залучено особовий склад управління литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрбриг) під командуванням заступника командира полковника Володимира Юданова. А головними інструкторами і посередниками є досвідчені офіцери Збройних сил Канади.

"Роль канадських інструкторів під час "Кленової арки-2016" полягатиме в наставництві для військовослужбовців литовсько-польсько-української бригади і доданих підрозділів для досягнення повної оперативної готовності. Під час навчання військовослужбовці з різних країн будуть співпрацювати, вчитися і ділитися набутим досвідом", - наголосив співкерівник навчань з канадської сторони підполковник Джон Вудгейт.

Військові маневри триватимуть близько двох тижнів. Вони сприятимуть покращенню відносин між збройними силами країн-учасниць і підвищення рівня взаємодії багатонаціональних сил.

"Розвиток подій у світі та Східній Європі показав актуальність та необхідність проведення таких навчань, адже в наш час однією із складових гарантування національної безпеки є участь у системі колективної безпеки. Наявність підготовленої боєздатної військової складової є важливою умовою, яка здатна забезпечити дотримання міжнародного права і виконання міжнародних договорів. Ми демонструємо готовність і здатність спільно відповідати на гібридні загрози, тренуємо певні багатонаціональні компоненти і національні елементи системи оборони в управлінні операціями з реагування на кризові ситуації", - підкреслив керівник навчань, командир 80 ОДШбр ЗСУ полковник Володимир Шворак.

Планується, що під час "Кленової арки-2016" командний склад одного з батальйонів ВДВ, офіцери якого нещодавно повернулися з району проведення АТО, у складі багатонаціональної бригади набуде навичок для виконання операцій з підтримання миру. Також десантники опанують міжнародні операційні процедури в багатонаціональному армійському середовищі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА