13:03 07.11.2016

Влада США зацікавилася двигунами Audi, голова наглядової ради VW потрапив у поле зору прокуратури ФРН

2 хв читати
Влада США зацікавилася двигунами Audi, голова наглядової ради VW потрапив у поле зору прокуратури ФРН

Регулятори штату Каліфорнія нещодавно виявили на кількох моделях Audi (бренд входить в концерн Volkswagen) програмне забезпечення (ПЗ), що дає змогу маніпулювати даними про викиди вуглекислого газу, пише The Wall Street Journal з посиланням на інформовані джерела.

У Німеччині прокуратура Брауншвейга почала розслідування щодо голови наглядової ради Volkswagen Ганса Дітера Пьоча, який обіймав пост фінансового директора восени 2015 року - на момент початку дизельного скандалу, повідомляють німецькі ЗМІ.

За даними WSJ, ПЗ, що впливає на дані про викиди, на автомобілях Audi виявила чотири місяці тому Рада штату Каліфорнія з ресурсів атмосфери (CARB), проте за цей час ні компанія, ні влада США не опублікували результати дослідження. Поки що незрозуміло, як саме американські регулятори розпорядяться цими даними.

Як передає Deutsche Welle, прокуратура Брауншвейга ще з літа веде розслідування щодо керуючого маркою VW Герберта Дисса і колишнього голови VW Мартіна Вінтеркорна. Їх підозрюють у маніпулюванні ринком.

Слідство перевіряє інформацію про те, що влітку 2015 року VW, можливо, навмисно представив інформацію про фінансові наслідки "вихлопного скандалу" пізніше, ніж слід було, щоб вплинути на курс акцій. Автоконцерн 6 листопада заявив, що, як і раніше, вважає, що правління VW сумлінно виконало свої зобов'язання щодо інформування акціонерів.

Скандал навколо Volkswagen вибухнув у вересні 2015 року після того, як американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) виявило, що концерн встановлював на своїх автомобілях з дизельними двигунами комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.

За даними самої компанії, підробка результатів тестування стосувалася 11 млн машин з дизельними двигунами по всьому світу.

Загалом витрати Volkswagen у зв'язку з дизельними скандалом уже перевищили EUR18,2 млрд, заявив фіндиректор концерну Франк Віттер під час недавньої телеконференції після публікації фінансової звітності за третій квартал.

Крім однойменного бренду, німецькому автоконцерну Volkswagen належать марки легкових автомобілів Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, SEAT, Skoda, мотоцикли Ducati, вантажівки MAN, Scania та Volkswagen Commercial.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА