16:48 07.11.2016

"CHS Україна" разом із партнерами профінансує фермерів на $50 млн у 2017 році

3 хв читати
"CHS Україна" разом із партнерами профінансує фермерів на $50 млн у 2017 році

Торговельний підрозділ американського кооперативу "CHS Україна" має намір виділити у 2017 році $50 млн на програму підтримки агровиробників, заявив гендиректор компанії В'ячеслав Колосветов.

"$50 млн передбачено на спільний проект із компаніями Syngenta та "Галнафтогаз". Ці гроші буде виділено навесні", - сказав гендиректор на прес-конференції в Києві в понеділок.

За його словами, "Галнафтогаз" та Syngenta надаватимуть фермерам паливо, насіння і засоби захисту рослин (ЗЗР) із відстроченням платежу під невеликий відсоток, розплачуватися фермер буде зерном, яке експортуватиме компанія "CHS Україна".

Він уточнив, що в 2018 році "CHS Україна" розраховує спрямувати на зазначену програму підтримки $100 млн.

Згідно з наданими даними, у 2015/2016 маркетинговому році компанія експортувала з України 1,1 млн тонн зерна, а поточного маркетингового року планує збільшити цей показник до 1,5 млн тонн.

В.Колосветов заявив, що український підрозділ "CHS Україна" є прибутковим, на ринку України працює з 2008 року, володіє терміналом "Олімпекс" в Одесі, інвестиції в який сягнули $42 млн.

CHS Inc. - одна з найбільших у світі компаній у галузі сільського господарства, яка перебуває під управлінням фермерів, власників ранчо та кооперативів США. Провадить діяльність у низці галузей, таких як енергетика, вирощування зернових культур і виробництво продуктів харчування, постачання добрив та кормів, реалізація зерна і продуктів харчування, а також надання бізнес-рішень у таких сферах, як страхування, фінанси та управління ризиками. Компанія володіє нафтопереробними підприємствами і трубопроводами, займається виробництвом, реалізацією та дистрибуцією очищеного палива марки Cenex®, мастильних матеріалів, пропану і відновлюваних джерел енергії. Привілейовані акції CHS торгуються на біржі NASDAQ.

Чистий прибуток CHS за минулий фінансовий рік (завершився 31 серпня 2015 року) - $781 млн, виручка - $34,6 млрд.

Власниками компанії виступають 1,1 тис. кооперативів, 75 тис. виробників і 20 тис. привілейованих акціонерів. Нею керує рада директорів, що складається з 17 фермерів і власників ранчо, яких обирають власники кооперативів та виробничих підприємств.

СHS розпочала роботу в Європі в 2007 році. Нині CHS Europe з головним офісом у Женеві і відділеннями у Боснії, Болгарії, Угорщині, Румунії, Росії, Сербії, Іспанії та Україні, а також у Йорданії та Туреччині на Близькому Сході отримує й реалізує зернові та насіння олійних культур із Чорноморського та Середземноморського регіонів, а також координує глобальне отримання добрив.

Компанія в регіоні має навантажувальні термінали в містах Джурджу (Румунія), Орошгаза (Угорщина), Брко (Боснія і Герцеговина), а також на річці Дунай. Має доступ до чорноморських глибоководних портів в м. Одеса (Україна) та Констанца (Румунія), а також до експортних терміналів в Україні та Росії.

CHS Inc. навесні 2009 року повідомила про початок інвестування в спільний із GN Terminals (Одеса) проект зі створення експортного зернового термінала в Україні на узбережжі Чорного моря в районі Одеси потужністю перевалки 2 млн тонн на рік. Тоді уточнювалося, що CHS управлятиме частиною потужностей термінала, включаючи транспортну інфраструктуру, через офіс CHS Europe в Женеві (Швейцарія), а також здійснюватиме маркетинг усього зерна.

У листопаді минулого року Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) схвалив виділення довгострокового кредиту до $40 млн GN Terminal Enterprises Ltd (Кіпр) - компанії з групи GNT для фінансування розширення потужностей наявного зернового термінала в порту Одеси.

Проект передбачає і розширення пропускної спроможності термінала, і потужностей зберігання, його вартість оцінюється в $69 млн. Спочатку, згідно з інформацією ЄБРР, він мав назву Serseris Grain Terminal. Компанія Serseris Holdings Limited (Кіпр) є дочірньою компанією CHS Europe SA.

GNT Olimpex Holding Ltd об'єднує приватних постачальників експедиторських, стивідорних послуг, а також послуг із перевалювання насипних вантажів. В Україні йому належить ТОВ "Олімпекс Купе Інтернешнл".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА