17:53 07.11.2016

Заарештовано "тітушку", який у 2014 р. у Києві допомагав "Беркуту" затримувати учасників "Автомайдану"

2 хв читати
Заарештовано "тітушку", який у 2014 р. у Києві допомагав "Беркуту" затримувати учасників "Автомайдану"

Суд заарештував жителя м. Черкаси, який у січні 2014 року допомагав працівникам спецпідрозділу "Беркут" ГУ МВС у м. Києві в провокації конфлікту та затриманні із застосуванням насильства шістьох учасників громадського руху "Автомайдан".

Як повідомляє в понеділок прес-служба Генеральної прокуратури України, у рамках досудового розслідування злочинів працівників правоохоронних органів і суддів, вчинених стосовно учасників Революції гідності, за одним із таких кримінальних проваджень слідчі департаменту 3 листопада 2016 року на підставі постанови слідчого судді затримали жителя м. Черкаси (так званого тітушку), який з 16 вересня 2016 року перебував у розшуку за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

"Зазначену особу підозрюють у тому, що 23.01.2014 виступила пособником працівників підрозділу міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в м. Києві у провокації конфлікту та затриманні із застосуванням насильства шести учасників громадського руху "Автомайдан" і пошкодженні їх транспортних засобів, що мало місце на вул. Щорса в м. Києві, а також давала завідомо неправдиві показання про нібито вчинення цими особами тяжких злочинів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, за клопотанням органу досудового розслідування 4 листопада 2016 року слідчим суддею застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без можливості внесення застави. Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА