10:13 08.11.2016

"Опозиційний блок" вимагає скасувати мовні квоти на радіо і ТБ

2 хв читати
"Опозиційний блок" вимагає скасувати мовні квоти на радіо і ТБ

Партія "Опозиційний блок" вимагає від Верховної Ради скасувати закон про україномовні квоти на розмовне і музичне мовлення.

"Примусові квоти і заборони - пряме порушення прав і свобод громадян, обмеження їх можливостей вибору. Люди повинні мати право самі вибирати, що і якою мовою дивитися чи слухати. "Опозиційний блок" вимагає скасувати всі обмеження для теле - і радіокомпаній, крім тих, які передбачені фінансовим законодавством і Кримінальним кодексом", - йдеться в заяві партії, поширеній у вівторок.

В "Опозиційному блоці" вважають, що практика квот і заборон раніше не сприяла створенню якісного продукту українською мовою, а навпаки, створювала непотрібне напруження в суспільстві.

"Венеціанська комісія ще в 2012 році у своїх висновках щодо закону про мовну політику в Україні підтримала відмову держави від втручання у мовну політику приватних теле - і радіокомпаній. Нав'язування парламентом обмежувальних норм телерадіокомпаніям, які не належать державі, суперечить висновкам Венеціанської комісії", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, 8 листопада закон про квоти на пісні українською мовою в радіоефірі набув чинності. Згідно із законом, мінімальна частка пісень українською мовою має становити 35% загального обсягу протягом доби, зокрема, в проміжках від 7:00 до 14:00 і 15:00 до 22:00. Також визначено трирічний перехідний період, протягом якого ця квота вводиться поступово – 25%, 30% і 35%. Квоту зменшено до 25% для радіокомпаній, які поширюють музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами Європейського Союзу становлять не менше 60% загального обсягу пісень, поширених протягом доби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА