11:37 08.11.2016

ФГВФО продовжив на два роки ліквідацію ВБР і Надра Банку

2 хв читати
ФГВФО продовжив на два роки ліквідацію ВБР і Надра Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продовжив ліквідацію Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) на два роки – до 24 грудня 2019 року, Надра Банку – на два роки, до 3 червня 2020 року, повідомляється на веб-сайті Фонду.

Згідно з повідомленням, на відповідний період продовжені повноваження ліквідатора ВБР Сергія Міхна та ліквідатора Банку "Надра" Ірини Стрюкової.

Як повідомлялося, тимчасова адміністрація в ВБР працювала з 28 листопада 2014 року, а процедура ліквідації стартувала з 23 грудня 2015 року.

За даними Фонду, оціночна вартість сформованої ліквідаційної маси з ВБР становить 6,1 млрд грн. При цьому балансова вартість ліквідмасиы банку без урахування резервів та переоцінки становить, за даними Фонду, 8,72 млрд грн.

ВБР був визнаний неплатоспроможним у зв'язку із застосуванням санкцій ЄС до акціонера.

ВБР зареєстрований в 2009 році, входить доу ГК "МАКО". Власником банку є син попереднього президента країни Олександр Янукович.

За розміром активів на 1 січня 2015 року ВБР посідав 36-е місце (5,635 млрд грн) серед 158 банків.

Як повідомлялося, НБУ, продовжуючи розпочату процедуру виведення неплатоспроможного банку з ринку "Надра", 4 червня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку.

НБУ в серпні-2014 прийняв рішення про зарахування банку "Надра" до категорії проблемних і встановив термін для вжиття банком заходів щодо приведення діяльності у відповідність із вимогами законодавства.

Як зазначив регулятор, результати безвиїзного банківського нагляду показали, що проблеми виникли внаслідок ризикової діяльності акціонерів і менеджменту банку на чолі з Ігорем Гіленком у період до фінансової кризи 2008-2009 років. Рішення щодо виведення банку з процедури тимчасової адміністрації у 2011 році було прийнято передчасно: банк продовжив діяльність недостатньо капіталізованим і наразі нездатен витримати кризу ліквідності в 2014-2015 роках. При цьому акціонери і керівництво банку "Надра" не запропонували своєчасних достатніх заходів для збільшення капіталу банку до необхідного рівня, достатнього для забезпечення його платоспроможності.

У зв'язку з цим НБУ 5 лютого 2015 року зарахував банк "Надра" до категорії неплатоспроможних, а ФГВФО ввів тимчасову адміністрацію на період з 6 лютого до 5 травня, а потім продовжив термін її роботи в банку до 5 червня.

Банк "Надра" заснований в 1993 році, входить до Group DF, що належить Дмитру Фірташу.

Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 січня 2015 року за розміром загальних активів банк посідав 11-е місце (35,878 млрд грн) серед 158 банків країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА