12:32 08.11.2016

Досудове розслідування проти поліцейського Олійника завершено, його сповістили про підозру

3 хв читати
Досудове розслідування проти поліцейського Олійника завершено, його сповістили про підозру

Слідчі прокуратури м. Київа завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо співробітника Управління патрульної поліції в м. Києві Сергія Олійника, його сповіщено про підозру в здійсненні умисного вбивства і перевищення службових повноважень.

Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, під час досудового розслідування встановлено, що в ніч на 7 лютого 2016 року патрульний поліцейський під час переслідування автомобіля BMW, в якому було четверо осіб, перевищив службові повноваження і, порушуючи встановлений законом порядок, зробив постріли з табельної зброї, внаслідок чого 17-річний пасажир автомобіля дістав смертельного вогнепального поранення.

"На підставі отриманих під час слідства речових доказів і висновків експертиз (зокрема, комплексної судово-балістичної і судово-медичної експертизи, комплексної комп'ютерно-технічної експертизи, експертиз зброї, і інших) правоохоронцеві повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, здійснене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України", - зазначено в повідомленні.

На цей час підозрюваному, його захисникам і потерпілим оголошено про завершення досудового розслідування і відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після цього обвинувальний акт буде спрямовано до суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося, в ніч на 7 лютого поліцейські Києва застосували табельну зброю для зупинки автомобіля BMW, водій якого влаштував гонки вулицями Києва. При цьому був смертельно поранений пасажир автомобіля. Поліцейські, що брали участь в переслідуванні й затриманні, на час перевірки відсторонені від несення служби.

У ніч на 19 лютого Печерський районний суд Києва ухвалив узяти під варту до 18 квітня інспектора управління патрульної поліції Києва Сергія Олійника, який стріляв по автомобілю BMW під час переслідування.

Міністр внутрішніх справ України А.Аваков заявив, що арештом цього поліцейського судді і прокурори хочуть дискредитувати нову поліцію.

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що С. Олійнику оголошено про підозру в перевищенні службових повноважень. Кримінальне провадження за фактом загибелі юнака під час переслідування співробітниками патрульної поліції автомобіля BMW відкрито за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Що стосується водія авто Ростислава Храпачевського, то стосовно нього спочатку було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК України (погрожування або насильство до співробітника правоохоронного органу). 1 березня 2016 року Голосіївський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, проте 10 березня Апеляційний суд змінив Р. Храпачевському запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із можливістю застосування електронного засобу контролю.

Перед цим 2 березня 2016 року Апеляційний суд міста Києва також змінив запобіжний захід для С.Олійника з тримання під вартою на домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА