13:49 08.11.2016

Україна і Словенія визначили спільність позицій у питаннях безпеки і перспективи співробітництва

1 хв читати
Україна і Словенія визначили спільність позицій у питаннях безпеки і перспективи співробітництва

Президент України Петро Порошенко і президент Словенії Борут Пахор за підсумками проведених переговорів прийняли спільну декларацію про співпрацю країн, в якій, зокрема, відзначається спільність позицій у питаннях безпеки, повідомляється на офіційному сайті глави Української держави.

"Документом засвідчується наявність перспектив для подальшого розвитку двостороннього співробітництва, зокрема в торговельно-економічній, науково-технічній та інших галузях. Сторони визначилися зі співпрацею в рамках міжнародних організацій, а також вказали на перспективність співробітництва у сфері гуманітарного розмінування. Документ наголошує на важливості дослідження подій, які є спільною історією України та Словенії у контексті 100-ї річниці Першої світової війни", - йдеться в повідомленні.

Декларацією визначаються пріоритетні напрямки двостороннього співробітництва, до яких належать, зокрема, співпрацю в галузі безпеки з метою подолання та запобігання новим викликам і загрозам; поєднання необхідних зусиль задля припинення акту агресії РФ на Донбасі та відновлення суверенітету України на території Криму; розвиток міжпарламентського, секторного та регіонального співробітництва; подальше поглиблення зв'язків України та Словенії у культурно-гуманітарній сфері.

Як повідомлялося, П. Порошенко у вівторок перебуває у Словенії з офіційним візитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА