15:13 08.11.2016

НАБУ затримало колишнього заступника директора "Електротяжмашу"

2 хв читати
НАБУ затримало колишнього заступника директора "Електротяжмашу"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали у вівторок екс-заступника директора із стратегії і маркетингу державного підприємства "Завод "Електротяжмаш".

"Його підозрюють в здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (зловживання посадовцем службовим становищем, виконаним за попередньої змови групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки). Громадянин затриманий в Харкові. Тепер вирішується питання обрання йому запобіжного заходу", - повідомляється на офіційному сайті НАБУ.

Крім того, керівник двох комерційних підприємств, також задіяних у схемі заволодіння держкоштами, також сповіщений про підозру в скоєнні злочину за ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК. "Тепер встановлюється його місцеперебування", - зазначили в НАБУ.

Під час досудового розслідування детективи НАБУ викрили схему, відповідно до якої посадовці держпідприємства "Завод "Електротяжмаш" за попередньої змови з керівниками двох підставних компаній у період 2014-2015 рр. продали електродвигун постійного струму "ПБК 380/80-2.25УХЛ4" фактично за собівартістю (1,39 млн грн) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною в Казахстан за суму понад $3 млн. У результаті держпідприємство зазнало збитків на суму 37,2 млн грн, "що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам".

"Досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення інших можливих співучасників злочину", - зазначають у НАБУ.

У прес-службі "Електротяжмашу" кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що про затримання колишнього заступника директора заводу із стратегії і маркетингу Романа Довгого дізналися з публікацій в ЗМІ.

"НАБУ не повідомляє підприємство про перебіг розслідувань. Роман Довгий був звільнений із заводу в квітні 2016 року за власним бажанням", - сказали в прес-службі.

ДП "Завод "Електротяжмаш" підпорядкований МЕРТ і належить до стратегічних, входить до сотні найбільших держпідприємств України. Завод виготовляє транспортне обладнання для шахт і залізниць, а також турбо- і гідрогенератори та електрообладнання постійного струму. Підприємство постачає продукцію в Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни світу.

Турбогенераторами "Електротяжмашу" укомплектовано 73% потужностей ТЕС України, а на його гідрогенератори припадає 78% встановленої потужності українських ГЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА