17:25 08.11.2016

Німеччина виділить Україні EUR32,5 млн кредит на модернізацію трансформаторів і зміцнення ЛЕП

2 хв читати
Німеччина виділить Україні EUR32,5 млн кредит на модернізацію трансформаторів і зміцнення ЛЕП

Німеччина до кінця поточного року надасть Україні позику на суму до EUR32,5 млн під 2% терміном до 30 років і пільговим періодом у 10 років у рамках другої фази проекту "Підвищення енергоефективності в електропередачі (модернізація трансформаторних підстанцій)", повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі у вівторок.

"Проект має на меті підвищення якості енергопостачання завдяки відновлення трансформаторних підстанцій та зміцненню мережі ліній електропередач", - зазначає МЕРТ.

Відомство уточнило, що відповідних домовленостей було досягнуто під час візиту делегації МЕРТ до Берліна 3-4 листопада і переговорів із представниками Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку, державного банку KfW Bankengruppe та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Загальний розмір фінансової допомоги Німеччини, який планується виділити до кінця 2016 року, становить EUR72 млн, як раніше повідомив керівник української делегації, заступник глави МЕРТ Максим Нефьодов.

Із цих коштів на розвиток демократії, громадянського суспільства, державного управління, регіональний розвиток і децентралізацію буде надано EUR16 млн, на енергоефективність - EUR36 млн і будівництво та реконструкцію житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) - EUR20 млн.

Окрім зазначеного вище кредиту, близько EUR24,5 млн становитиме фінансова допомога у вигляді грантів на підтримку реалізації проектів, спрямованих на посилення українського місцевого самоврядування та будівництво і реконструкцію житлових приміщень для ВПО, а інші кошти - технічна допомога на реформи децентралізації, державного управління та проекти з енергоефективності в громадах.

МЕРТ нагадує, що загалом із 2002 року Німеччина надала Україні EUR500 млн допомоги, що робить її одним із найбільших донорів країни у рамках технічної та фінансової співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА