20:13 08.11.2016

Суд стягує з "Укргазвидобування" податкові борги колишніх партнерів за СД - компанія

2 хв читати
Суд стягує з "Укргазвидобування" податкові борги колишніх партнерів за СД - компанія

Адміністративний суд першої інстанції прийняв рішення про стягнення з ПАТ "Укргазвидобування" податкових боргів колишніх партнерів зі спільної діяльності (СД), заявляють у компанії.

"За рахунок "Укргазвидобування", яке є добросовісним та найбільшим платником податків в Україні, незаконно та недобросовісно намагаються погасити податкові борги, які числяться за операторами СД, зокрема, це ТОВ "Фірма "ХАС", ТОВ "Надрагеоцентр", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Цефей", окремі посадові особи яких через підставні аукціони та злочинні схеми реалізовували газ за заниженими цінами, при цьому умисно не сплачували своїх податкових зобов'язань", - йдеться в прес-релізі компанії.

Так, за даними "Укргазвидобування", у рамках платіжної вимоги-доручення щодо безспірного списання коштів із компанії вже стягнуто 25 млн грн як погашення податкового боргу ТОВ "ХАС".

"До товариства почали надходити вимоги щодо стягнення грошових коштів на суми понад 538 млн грн, 353 млн грн, 288 млн грн за податковими боргами СД. Більше того, за попередніми даними ПАТ "Укргазвидобування", загальний податковий борг операторів СД становить понад 2,8 млрд грн, він потенційно за аналогічною схемою може бути також стягнутий за рахунок "Укргазвидобування", - додають у компанії.

За даними прес-служби, "Укргазвидобування" оскаржило рішення суду першої інстанції, проте через негайний характер виконання цього рішення апеляція не вирішує проблеми.

"Реалізація незаконної схеми щодо погашення умисно створеного операторами СД податкового боргу за рахунок ПАТ "Укргазвидобування" матиме негативні наслідки та завдасть збитків не лише компанії та державі, а й кінцевому одержувачу сплачених товариством податків, зборів і дивідендів, оскільки майже 3 млрд грн можуть піти на покриття злочинних схем СД, а не на фінансування проектів щодо збільшення видобутку вітчизняного газу та фінансування субсидій", - резюмують у компанії.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу. Також експлуатує Шебелинський ГПЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА