12:36 09.11.2016

Кабмін України схвалив введення референтних цін на деякі ліки з 1 січня 2017 р. та їх реімбурсацію з 1 квітня 2017 р.

1 хв читати
Кабмін України схвалив введення референтних цін на деякі ліки з 1 січня 2017 р. та їх реімбурсацію з 1 квітня 2017 р.

Кабінет Міністрів України схвалив постанови про введення з 1 січня 2017 року референтних цін на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету та бронхіальної астми, а з 1 квітня - про запуск програми реімбурсації за ними.

"Наші рішення дадуть змогу вдвічі знизити ціни на ліки, а хронічно хворим - на астму та діабет - відшкодувати витрати", - констатував прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах Кабміну, до програми реімбурсації за серцево-судинними захворюваннями включено 16 МНН (Міжнародна непатентована назва): аміодарон, амлодипін, атенолол, верапаміл, гідрохлортіазид, спіронолактон, фуросемід, дігоксин, еналаприл, ізосоридудінітрат, карведилол, клопідогрель, метопролол, нітрогліцерин, симвастатин, бісопролол. До переліку МНН з бронхіальної астми увійшли три препарати: беклометазон, будесонід, сальбутамол, з цукрового діабету - метформін, гліклазид.

В.Гройсман наголосив, що уряд жорстко реагуватиме на спроби протидіяти цій реформі з боку фармацевтичної галузі.

"Якщо хтось гратиме з українськими громадянами в дефіцит ліків, я не ганятимуся за всіма, я знайду одного - найбільшого, і зроблю так, щоб він відчув, що не поважати українських громадян не можна. Для цього у нас є дуже багато інструментів різних", - заявив прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА