17:13 09.11.2016

У МЕРТ відібрали по 5 претендентів на голів аеропорту "Бориспіль", "Укрхімтрансаміаку" та "Електроважмашу"

2 хв читати
У МЕРТ відібрали по 5 претендентів на голів аеропорту "Бориспіль", "Укрхімтрансаміаку" та "Електроважмашу"

Конкурсна комісія при комітеті з призначень відібрала по п'ять претендентів на вакансії керівника ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", ДП "Укрхімтрансаміак", ДП "Завод Електроважмаш" і двох фіналістів на вакансію керівника ДП "Маріупольський морський торговельний порт".

"Протягом наступних тижнів відбудеться голосування членів комітету з призначень для визначення переможців, які будуть рекомендовані (уряду – ІФ) для призначення на керівні посади", – йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку в середу.

Відомство нагадує, що всього на ці чотири конкурси подалося 93 людей, зокрема на голову "Борисполя" претендувало 26 кандидатів, "Укрхімтрансаміаку" - 33, "Електроважмашу" - 28 і Маріупольського порту - 6 кандидатів.

МЕРТ уточнює, що до визначення переможців конкурсів перелік кандидатів може бути надано тільки з їхньої згоди, тому в повідомленні його немає.

Конкурсні комісії при комітеті з призначень складалися з представників Мінекономрозвитку, незалежних експертів, представників профільних міністерств. Згідно з процедурою, вони провели інтерв'ю з кандидатами і визначили фіналістів конкурсу.

Як повідомлялося, конкурс на керівників аеропорту "Бориспіль", "Електроважмашу", "Укрхімтрансаміаку" і Маріупольського морпорту був оголошений 5 вересня. Мінекономрозвитку залучило відомі на ринку рекрутингові компанії до пошуку кандидатів.

Новою вимогою в конкурсах на голів чотирьох зазначених вище підприємств стала наявність у них українського громадянства. Перший заступник міністра Юлія Ковалів повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" щодо наявності заявок від нерезидентів, однак не уточнила інших подробиць.

Крім того, серед вимог до претендентів на посаду керівників Маріупольського морпорту і "Електроважмашу" - успішний управлінський досвід роботи в компаніях з чисельністю понад 500 працівників. До претендентів на посаду керівника "Укрхімтрансаміак" така умова встановлена на рівні компаній з 200 співробітниками, а в конкурсі на голову "Борисполя" кількісний орієнтир не встановлено.

Конкурсний відбір проходить у два етапи: на першому добирається від двох до п'яти фіналістів, а на другому номінаційний комітет сформує пропозицію для урядового кадрового рішення.

"Ми хочемо якомога швидше в жовтні завершити публічні конкурси", – зазначав раніше перший віце-прем'єр, глава МЕРТ Степан Кубів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА